17
Mayıs
2024
Cuma
KARABURUN - İZMİR

Göksu Karaburun'un sorunlarına el attı


Karaburun Kaymakamı Ömer Lütfi Yaren ve köy muhtarlarının balık çiftliklerinin çevre kirliliğine neden olduğunu dile getirilmesi üzerine Vali Göksu, İzmir ve çevresinde 54 balık çiftliğinden 18’inin Karaburun’da olduğunu söyledi. Göksu, balık çiftliklerinin görüntü kirliliği oluşturduğunu ve çevre kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla balık çiftliklerini bir araya toplayarak, organize balık çiftlikleri bölgesi oluşturulabilmesi için Tarım İl Müdürlüğü’nün çalışma yaptığını ve bunun için de en uygun yerin Gerence olabileceğini belirtti.


Karaburun Belediye Başkanı Sedat Yasa, Mordoğan-İzmir deniz yolu ulaşımı konusunda yardım istedi. Göksu, iskele çalışmalarının tamamlanması halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşüp, gerekli desteğin sağlanması konusunda yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca Yasa’nın kaçak avcılarla Göksu’dan yardım istemesi üzerine, Göksu yasadışı avlanmayı önlemek amacıyla Çevre Vakfı tarafından Karaburun’a bir bot gönderme sözü verdi.
Muhtarların sorunlarını da dinleyen Vali Göksu, "Hizmeti istemek yetmez, ısrarcı ve inatçı olunması gerekir. Geçen toplantıda söylediğim gibi benden düğün salonu, köy konakları istemeyin. İlçe ve köylere ekonomik katkı sağlayacak yatırımlara önem veriyoruz. Bugün, bunun sonuçlarını görüyoruz. Karaburun’a İl Özel İdaresi’nden 725 milyar lira katkı sağladık, diğer ödeneklerle birlikte 1 trilyonu buldu. Önemli hizmetlerin bitmesini görmek bizi memnun etmiştir. Projeleriniz uygulanabilecekse ve uzun ömürlü ise destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Toplantının ardından Göksu Karaburun’un köylerini ve Mordoğan’ı ziyaret etti. Köylerdeki altyapı çalışmalarının hızlandırılacağını belirten Göksu, "Şehirdeki bütün olanaklara köyde yaşayan vatandaşlarımızın da sahip olması için çalışıyoruz, en kısa zamanda da bunu sağlayacağız" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:35:31
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?