23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABURUN - İZMİR

Köye modern çöp depolama alanı

İzmir'in Karaburun İlçesi'ne bağlı Küçükbahçe Köyü'nde modern çöp depolama alanı kuruluyor. Karaburun Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, bölgede çevreye duyarlı davrandıklarını ifade ederek, "Amacımız, ülkemizi temiz tutmak ve gelecek kuşaklara tertemiz bir Türkiye bırakmaktır" dedi.

İzmir Valiliği'nin desteğiyle harekete geçen Karaburun Kaymakamlığı, Özel İdare ve Köylere Hizmet Birliği kaynaklarını da kullanarak Küçükbahçe Köyü'nde, AB normları ve Katı Atık Yönetmelikleri'ne uygun olarak Küçükbahçe Köyü'nde çöp depolama alanı inşaatı başlattı. Alanda, Küçükbahçe köyü ile birlikte bölgedeki 2 bine yakın yazlığın çöplerinin depolanacağı bildirildi.

Karaburun Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, bölgede Küçükbahçe köyü ile birlikte 4 köy daha bulunduğunu ve yazlıkların yer aldığını belirterek, "Buradaki katı atık sorununu sayın valimizin destekleriyle bir süre önce 1 traktör ve 2 kamyon ile uzak bölgelere taşıyarak çözmeye çalışıyorduk. Ancak çöplerin depolanması sorun oluyordu. Şimdi Küçüklübahçe Köyü ve çevresindeki köylerle 2 bin konuta 10 yıl süre ile hizmet verecek bir çöp depolama alanı kuruyoruz. Böylece bölgemizde biriken katı atıklar, doğaya zarar vermeyecek. Amacımız, ülkemizi temiz tutmak ve gelecek kuşaklara tertemiz bir Türkiye bırakmaktır" dedi.
İnşaatı devam eden çöp depolama alınının 100 bin YTL'ye mal olacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 02:14:39
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 13:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?