19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET
Belediye Sayfaları

Siyasetin tarzı ak parti ile değişti

AK Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi'ne katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti iktidarıyla siyasetin tarzının değiştiğini söyledi.
Gürsel Aksel Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Tevfik Ensari, İsmail Katmerci, AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Aşlık ile çok sayıda delege katıldı. Divan başkanlığını İsmail Katmerci'nin yaptığı ve başkanlık için AK Parti Konak İlçe Başkanı Nazmi Kalyoncu ile Fevzi Bayram'ın aday olduğu kongrede konuşan Ali Aşlık, Konak İlçesi'nde yönetimde olanların bugüne kadar vitrine yönelik çalışma yaptıklarını, tabanın ihmal edildiğini söyleyerek, taban çalışması yapılmış olsaydı salonun daha canlı olacağını savundu.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise, AK Parti'nin 4.5 yıl önce kurulduğunu ve 3 yıl 3 aydır Türkiye'de AK Parti iktidarı olduğunu belirterek, "Bu iktidar dönemi Türkiye'de iyi ve güzel şeylerin yapıldığı bir dönem oldu. Siyasetin tarzı AK Parti ile değişti. Kendi yönetim döneminde idare etmeye çalışan yönetim anlayışı AK Parti ile değişti. Bugün 360 milyar dolar milli geliri olan bir ülkeyiz. 1970'den bu yana fiyatlar hiç yerinde durmuyordu, 35 yıl sonra ilk defa enflasyon yüzde 7 seviyelerine indi. 2002'de Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, bugün 73 milyar dolara çıktı. Türkiye'de bütçe açıkları en büyük dertlerden birisiydi, 2005 yılında bütçe açığı milli gelirin yüzde 2 seviyelerine düştü" dedi.
AK Parti ile birlikte macro dengelerin de kurulduğunu ifade eden Bakan Şahin, "Bugün Türkiye'de ekonomik güven ve istikrar vardır. Türkiye korkunç bir yabancı girişine sahne oluyor. 1980-2000 yılları arasında 20 yıl boyunca Türkiye'ye gelen doğrudan yatırım miktarı 10 milyar dolardı, sadece 2005 yılında gelen doğrudan yatırım miktarı 10 milyar dolar oldu" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından salona Fevzi Bayram ve daha sonra da Nazmi Kalyoncu alkışlar arasında girdi. Omuzlara alınarak salonda dolaştırılan adaylar, kongrenin dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2006 Pazar 21:53:44
Güncelleme :26 Şubat 2006 Pazar 22:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?