22
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR
Belediye Sayfaları

Göztepe'de Tuğsuz gitti

Tepkilere dayanamayan Göztepe Başkanı, sonunda istifa etti.

İskender Tuğsuz görevi bırakırken, kendisini istifaya davet eden ve idman boykotu yapan futbolculara 10'ar milyar ceza kesti.

Kaleci Serhat, Aydın Kuzu ve Celal'i de kadro dışı bıraktı. Göztepe'de 2 yıl 3 ay süren İskender Tuğsuz dönemi sona erdi.

Tribünden gelen tepkilere bugüne dek göğüs geren ve görevini sürdüren Tuğsuz, futbolcuların yaptığı protesto ve eylem yüzünden görevi bıraktı.

Afyon galibiyetinin ardından, futbolcuların bir ilki gerçekleştirerek, 80 yıllık bir kulübün başkanlık makamına, benzeri görülmemiş bir saldırıda bulunduğunu vurgulayan Tuğsuz, şöyle konuştu:

"19.5 yaş ortalamalı bir takımın oyuncağı olamam. Yapılan tezahürat Göztepe tarihine kara leke olarak geçti. Dernek ve A.Ş yönetiminden istifa ediyorum."

Futbolcuların sürekli eylem hazırlığı yaptığını, idman sahası ve yakıt olmadığı için duş problemi yaşadıkları yönünde beyanat verdiklerini vurulayan Tuğsuz şöyle devam etti:

"Hep fukara edebiyatı yapıyorlar. Çünkü iki galibiyetle şımardılar. Benim bu futbolcularla olmam mümkün değil. Bugüne dek hep dedikodu üretildi ve bu takımı provokatörler düşürdü. Ben tek kuruş geliri olmayan Göztepe'yi ayakta tutmaya çalıştım. Arkamdan konuştular. Hep yeniçeri Ocağı gibi görüldük. Göztepe yüzünden ismim lekelendi. Herşeyimi vermeme rağmen şerefim ayaklar altına alındı."

Üç futbolcu kadro dışı

Göztepe'de yönetim, Afyon maçı sonrası yaptıkları çirkin tezahürat ve hareketler üzerine kaleci Serhat, Aydın Kuzu ve Celal'i süresiz kadro dışı bıraktı. Dün istifasıyla birlikte bu kararı da açıklayan Başkan İskender Tuğsuz, "Onlar Göztepe formasını hiç bir zaman giyemeyecek. Serhat'ın 2, Aydın ve Celal'in 4 yıl daha sözleşmesi var. Hiç bir yere satılmayacaklar" dedi. Göztepe'de Afyon maçının kadrosunda yeralan 18 futbolcuya da 10'ar milyar para cezası verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 03:32:41
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?