23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

507 milyar ödenek ayrıldı

Menemen'e bağlı Harmandalı Beldesi'nde inşaatı süren kültür sarayının tamamlanabilmesi için İzmir İl Özel İdare bütçesine 507 milyar liralık ödenek aktarıldı.

Harmandalı Belediye Başkanı Mustafa Bölek'in kültür sarayı inşaatıyla ilgili sorunları kendisine iletmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, kültür merkezinin gönderilen 507 milyarlık ödenekle tamamlanacağını kaydetti.

Katkılarından dolayı Tekelioğlu'na teşekkür eden Başkan Bölek ise, "Binanın bitirilmesi için 500 milyar liraya ihtiyacımız var. Sayın vekillerimize sıkıntımızı anlattık. Menemen bölgesinin en büyük kültür sarayı olacak bu projemiz kapsamında, 600 koltuk kapasiteli sinema, tiyatro merkezi, düğün salonu olarak da kullanılabilecek çok amaçlı salon, bin 100 araç kapasiteli kapalı otopark yapılacak. Vatandaşlarımızın kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak projenin tamamlanmasında katkı sağlayan vekillerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 14:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?