19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

İzmir Devlet Tiyatrosu Narlıdere'de

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş’ı ziyaretinde, ayda en az iki suare olmak üzere tiyatronun oyunlarının Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun Sahnesi’nde sergilenmesini talep etti.

Hülya Savaş ile Abdül Batur bir süre sohbet ettikten sonra, oyunların Narlıdere’de ayda en az bir oyun iki suare oynanması konusunda anlaşma sağlandı. Bu yıl sekize yakın oyunun sahnelenmesi amaçlanırken, biletleri indirimli şekilde Narlıdere Belediyesi satın alacak ve yine indirimli ücretten Narlıdere’de ve çevre ilçelerde bulunan tiyatro severlere satışa sunacak. Narlıdere’de ayrıca devlet tiyatrosunun çocuk oyunları da aynı merkezde sahne alacak.
Narlıdere Belediye Başkanı Batur, "Kültür merkezimiz sadece Narlıdere’ye değil, çevre ilçe ve yarımada ilçelerine de hitap ediyor. Devlet tiyatromuzun oyunlarını Narlıdereli tiyatro severlerin yanı sıra çevre ilçe ve yarımada ilçelerindeki tiyatro severlerde izleyebilecek. Ayrıca yine İzmir Devlet Senfoni Müdürlüğü’nün de bu yılki iki programını kültür merkezimizde ağırlayacağız. Bu sanat için ve bölge sanatseverler için bir kazanımdır. İki yıl öncede başlattığımız bu hizmeti tekrar başlatmak bizim için sevindiricidir. Devlet Tiyatrosu’nun ve Devlet Senfoni Orkestrası’nın değerli sanatçılarını dört gözle ağırlamayı bekliyoruz. Narlıdere’nin sanat yaşamına katkılarımız sürecektir. Hassasiyetlerinden ve çabalarından dolayı devlet kurumlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Ekim ayı başı perdelerini açacak olan Devlet Tiyatrosu, 22-23 Ekim’de Narlıdere’de sahne alacak. Yapılan anlaşmaya göre, ses ve ışık gibi teknik düzenlemeleri elden geçirecek olan Narlıdere Belediyesi, ev sahipliğini ve bilet satışını üstlenirken, devlet tiyatrosu da çocuk ve büyük oyunlarının hemen hemen tümünü ayda bir oyun olmak üzere Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun Sahnesi’nde sahneleyecek

iha-narlıdere
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 19:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Koray APAYDIN IP: 85.97.44.xxx Tarih : 18.02.2005 14:45:12
SAYIN BAŞKANIMIN TİYATRO VE TİYATROCULARLA İLGİLENMESİ VE BÖYLE BİR SOSYAL AKTİVİTEYİ NARLIDERE VE NARLIDERELİLERE BİR HİZMET OLARAK SUNMASI GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİRİCİ.UMARIM EN KISA ZAMANDA NARLIDERE AKM.DE İZMİR DEVLET TİYATROSUNUN OYUNLARINI İZLEME İMKANINA ERİŞİRİZ. TEŞEKKÜRLER... SAYGILARIMLA...