23
Mayıs
2024
Perşembe
NARLIDERE - İZMİR

500 kişinin kimlik bilgileri çalındı

İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde, Çamtepe Mahalle Muhtarlığı’nın demir korkuluklarını kırarak içeri giren kimliği belirsiz hırsızlar, muhtarlığa ait ve içerisinde mahallede oturan vatandaşların kimlik bilgilerinin kayıtlığı olduğu bilgisayarı çalarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, olay Gülmüş Sokak 20 numarada bulunan Çamtepe Mahallesi Muhtarlığı’nda dün gece meydana geldi.

Hüseyin Serbeş’in muhtarlığını yaptığı muhtarlık binasına gelen hırsızlar, kapıyı zorlayarak açmak istedi. Kapıyı açamayan hırsızlar, daha sonra pencerenin demir korkuluklarını kırarak pencereden içeri girdi.

Dolapları ve çekmeceleri karıştıran hırsızlar, içerisinde 500’e yakın vatandaşın kimlik bilgilerinin kayıtlı olduğu bilgisayarı çaldı. Hırsızlar, kasada bulunan bir miktar parayı aldıktan sonra, 37 ekran televizyonu almadan girdikleri pencereden geri çıktı.

Sabah binayı açmaya gelen muhtar Hüseyin Serbeş tarafından fark edilen hırsızlık olayının ardından, polis parmak izi çalışması yaptı.

Muhtarlık binasının ikinci defa soyulduğunu söyleyen muhtar Hüseyin Serbeş, "Bu bizim başımıza gelen ikinci hırsızlık olayı. Daha önce de kapıyı kırarak bilgisayarları çaldılar.

Hırsızlar, içerisinde mahallede oturan vatandaşların kimlik bilgilerinin bulunduğu bilgisayarı çalmışlar. Artık evine ve iş yerine girmeyen vatandaş kalmadı.

Devletin hırsızlara karşı bir önlem alması gerekir. Hırsızlar, emniyet binasının 100 metre ilerisindeki muhtarlığı soymaya cesaret edebiliyorsa, vatandaş ne yapmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 17:12:25
Güncelleme :15 Mart 2005 Salı 17:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
doğan polat IP: 195.174.210.xxx Tarih : 10.09.2005 16:52:55
bu hırsızlık olayı türkiyede aldı başını gidiyor ben beşinci katta oturan bir vatandaşım benim yan bitişik üst komşuma ve alt komşuya hırsızlar girdi bazı kıymetlli şeyler ve cüzdanları gitti evet şimdi sıra bende diyorum tüm diş ve iç kapılarımı kitliyorum vede beylik silahımıda baş ucuma koyuyorum. hırsızın girmesi halınde olacak olayları düşünemiyorum şimdi. ne olacak sonuç... bu devlet bu emniyet ne zaman bir çözüm bulacak ben ve benim gibilerin çok ölmesi halinde mi yoksa hapis yatmamız durumunda mı bu sorunlar çözülecektir ?bence bu türkiyenin en büyük yarası.. lütfen bir an evel gerekli tetbirler alın malı? gece bekçileri devreye tekrar mı girmelidir? mahalle mahale gerekirse sokak sokak üçreti vatandaş vermeye hazır. teşekkürler ..