23
Mayıs
2024
Perşembe
NARLIDERE - İZMİR

Aşık Mahsuni Şerif'in heykeli dikildi

Çağın Pir Sultan’ı olarak anılan büyük usta Aşık Mahsuni Şerif’in heykeli, Narlıdere Belediyesi tarafından adına yapılan parka dikildi.

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un yaptırdığı Aşık Mahsuni heykelinin açılış törenine ünlü sanatçılar Musa Eroğlu, Sabahat Akkiraz, Hüseyin Turan, Yavuz Bingöl ve Mahsuni Şerif’in oğlu Emrah Mahsuni’nin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Törende konuşan Abdül Batur, söz verdikleri gibi Mahsuni heykelini diktiklerini, tıpkı Pir Sultan Abdal’ın heykeli gibi bu heykelin de Narlıdere’ye çok yakıştığını söyledi.

Batur, "Birileri bu anlayışı yıkma adına heykelleri yıkarken, bizler yapıyoruz. Çağımızın Pir Sultan Abdal’ı Mahsuni Şerif’in düşünceleri her zaman Narlıdere’de yaşayacaktır" dedi. Törene katılan İzmir Milletvekili Bülent Baratalı ve Türkan Miçooğulları ise, halka emek verenlerin her zaman halkın gönlünde yaşayacağını, bu anlayışı yok sayanların yok olacaklarını söyledi.

Mahsuni Şerif’in oğlu Emrah Mahsuni ise konuşmasında, Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür etti. Daha sonra heykelin açılışını yapan sanatçılar ve konuklar, 3 metre uzunluğundaki heykeli alkışlarla açtı. Mahsuni Şerif’in oğlu açılışta gözyaşlarını tutamazken, babası Mahsuni Şerif’in heykelinin ayağını öptü. Açılış töreni, Emrah Mahsuni, sanatçılar, Belediye Başkanı Batur ve milletvekillerinin çınar ağacı dikmesiyle sona erdi.

Sanatçılar, aynı akşam Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda Mahsuni türkülerinden oluşan bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 17:53:34
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 14:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?