16
Mayıs
2024
Perşembe
NARLIDERE - İZMİR

Başkan Aziz Kocaoğlu muhtarlarla görüştü

Buca, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla'daki muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği meselelere el attıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çocukluğumdan beri zor işleri severim. Narbel yolu, Balçova arsa mağdurları ve İnciraltı gibi bugüne kadar kimsenin cesaret edemediği meselelere el atıyoruz. İmar konusunda geleceğin İzmir'ini kurmak için çalışıyoruz. Bu ararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz" dedi. Buca, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ve Urla ilçesinde görev yapan 110 muhtarla bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, 5 saat süren toplantıda hem kentte yapılan yatırımları anlattı hem de muhtarları dinledi.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya'nın evsahipliğinde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen su kampanyası ile ilgi bir sunum gerçekleştirildi. Ardından söz alan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentteki çalışmaların hızlı bir tempoyla sürdüğünü belirterek, 1.5 yılda kullanılması planlanan asfalt miktarının yılın ilk 6 ayında döküldüğünü, bunun da 86 milyon YTL.lik harcama anlamına geldiğini söyledi. 2006 yılı sonunda ihalesi yapılan 600 bin ton asfaltın 1.5 yıl içinde kullanılmasını planladıklarını ancak hızlı tempo nedeniyle bu miktarın 2007'nin ilk altı ayında döküldüğüne dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, yeni bağlanan ilçelerin atık su sorunun çözülmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi sundu. Urla arıtmasının ihalesine çıkıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, en kısa sürede yapım çalışmalarına başlanacağını ve bir yıl sonunda, Urla'dan körfeze atık bırakılmayacağını vurguladı. İZSU'da bir ilke kararı alındığının da altını çizen Başkan Kocaoğlu, arıtma ve kanalizasyonun eş zamanlı olarak devreye sokulacağını ifade etti.

Doğalgaz çalışmaları nedeniyle kentin bir çok bölgesinde kazı yapıldığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, geçen ay İzmirgaz'ın 6 ilçede birden asfaltlanacak bölgeyi kendilerine teslim ettiğini, bu nedenle İZSU başta olmak üzere tüm kazıların durdurulduğunu, 15-20 gün mola verildiğini, ekiplerin de doğalgaz çalışması yapılan bölgelerdeki asfaltlama çalışmalarına yönlendirildiğini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Bundan böyle kazılar periyodik olarak yapılacak. Bir ilçede yapılan kazının ardından asfalt ekipleri bölgeye girecek. Daha sonra diğer ilçede kazılar başlatılacak” diye konuştu.

2008 yılının ikinci yarısında itibaren ulaşıma köklü çözümler getireceklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “EXPO gelse de gelmese de, 2014 yılına kadar metro, Urla'daki Yüksek Teknoloji Enstitüsü'ne ulaşacak. Hedefimiz, ulaşımı sürekli ucuz tutmak ve aile bütçelerini ulaşımla desteklemektir” dedi.

Aliağa Menderes projesi kapsamında yoğun bir inşaat çalışması yapıldığına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, ayrıca trafiğin rahatlatılması için Gaziemir ve Esbaş'ta alt geçitler yapılacağını, bunların da çevre yolundan şehir dışına çıkışta lambasız geçiş sağlayacağını ifade etti. Ayrıca Anadolu Caddesi üzerinde Büyük Çiğli, Evka 5 ve Harmandalı'da oluşturulacak geçitlerle de trafiğin oldukça rahatlayacağını söyledi. Bornova Hastane- Bornova Merkez arası metro hattının temelinin geçtiğimiz Salı günü atıldığını da hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, 11 kilometre olarak devraldıkları metroyu 5 yılda 100 kilometreye çıkartacaklarını söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, muhtarlara İzmir'in EXPO 2015 adaylığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar, okullarda yapılan onarımlar, Türkiye'ye örnek olan Abla-Ağabey-Kardeş Projesi, Homeros Vadisi, Adnan Saygun Kültür Merkezi gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projelerle ilgili de bilgiler verdi. Başkan Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından söz alan muhtarlar, mahalleleriyle ilgili çeşitli konulardaki istek, öneri ve görüşlerini aktardılar. Herhangi bir süre kısıtlamasına gidilmeyen toplantı 5 saat sürdü. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından Fen İşleri Dire Başkan Raif Canbek, İZSU Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Deniz Gürel, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Yıldız Sezgin,Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Rıza Gülerman ve Tarım Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar da hazır bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 11:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?