19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

'Demokrasiyi katlediyorlar'

İzmir'de Ergenekon soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulunan Baykal Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, "Deniz Baykal'ın da Başbakan'ın da dokunulmazlığını kaldırın da ikimizin de bir halini görelim. Temizeller operasyonu, dokunulmazlıklar kaldırıldığında başlar" dedi.

Bir dizi açılışları gerçekleştirmek ve toplantılara katılmak üzere İzmir'e gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir gezisi sırasında Ergenekon soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Baykal, Balçova ve Narlıdere ilçelerini ziyaretinde vatandaşlar tarafından karşılandı.

Narlıdere Belediyesi'nin yeni hizmet binası açılışında konuşan Baykal, Ergenekon soruşturması nedeniyle Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Baykal, Türkiye'de bir terör ortamı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Türkiye'yi karıştırmak isteyen bir kesimin olduğunu savunan Baykal, "Biz herkesi tutuklarız dediler, ama bu geri tepti. Bu acı uygulamanın altında ezildiler, 13 aydır insanlara suçunu söylemeden gözaltına alıyorlar. Demokrasiyi katlediyorlar. Ama bunlar tepki görmeye başladı. Başbakan, buna temizeller operasyonu izlenimi vermeye çalıştı. Temizeller kim sen kimsin? Tutukladıklarının temizeller operasyonu ile ne alakası var. Mustafa Balbay'ı, İlhan Selçuk'u tutuklatacaksın da yolsuzlukları mı engelleyeceksin. Bu ülkeye 30 yıl emek vermiş generalleri tutuklayacaksın da temizeller operasyonu mu yapacaksın. Sen çevrendeki enerji ihale çetelerine bak. Temizeller operasyonu yapacak insanın önce kendi elleri temiz olacak" dedi.


Başbakan Erdoğna'ın arkasında 13 yolsuzluk dosyasının olduğunu öne süren CHP Genel Başkanı Baykal şöyle devam etti:
"Önce dokunulmazlığı kaldırılsın, 13 tane yolsuzluk dosyasının hesabını versin. Deniz Baykal'ın da Başbakan'ın da dokunulmazlığını kaldırın da ikimizin de bir halini görelim. Temizeller operasyonu, dokunulmazlıklar kaldırıldığında başlar. Temizeller operasyonu başladığında bak sen ne hale düşüyorsun"

"SANA BAŞBAKAN OLMA YOLUNU AÇTIK"
Başbakan Erdoğan'ın, Baykal'a yönelik söylediği, 'Sen soruşturmanın avukatı mısın?', sözlerine değinen CHP Lideri Baykal, şöyle konuştu, "Sen savcı mısın? dedim, o da bana, 'Sen de avukat mısın?', dedi. Şu temizeller operasyonu başlasın, sen o zaman savcı mı olursun, başka bir şey mi olursun bilemem artık. Biz mağdurların, kötü muamele görenlerin avukatlığını yaparız. Senin de zamanında hakkını, hukukunu savunduk, sana milletvekili ve başbakan olma yolunu açtık. Senin o zaman hakkını Baykal savundu"


Türkiye'nin güzel günlere kavuşacağına dair umudunu yitirmediğini ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, vatandaşlardan cumhuriyete ve laikliğe sahip çıkmalarını istedi. Türkiye'de bir gün, mutlaka devletin kurumlarına sahip çıkacak bir iktidarın göreve geleceğini belirten Baykal, birlik ve bütünlük çağrısı yaparak, "Türkiye'yi birleştirecek, devletin kurumlarına saygı duyacak, bir iktidara ihtiyacımız var. Buna mecburuz, bunu hep beraber yapacağız, bunu siz yapacaksınız, millet yapacak. ANAVATAN, DYP, MHP hepsine saygım var, ama gün ayrışma günü değildir. Gün birleşme bütünleşme gönüdür. Bunu hep birlikte sağlayalım" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur'dan ilçede gençlere yönelik yeni bir yapılanmaya gidilmesi yönünde isteklerde bulundu. İzmir'in bir üniversite kenti olduğunu belirten Baykal, "Başkanımız Batur, ilçede her şeyi düşünmüş yapmış. Şimdi ondan gençlerin huzur içinde yaşabilecekleri yurtlar yaptırmasını istiyorum. Türkiye'yi kurda kuşa yem etmemenin yolu gençlerimize sahip çıkmaktan geçiyor. Türkiye'yi Anayasa ve devletin kurumları ile kavga içinde olan kimselere emanet etmeyelim. Anayasaya, laikliğe inanan gençlerimizi bu yurtlara yerleştirerek sahip çıkalım" diye konuştu.


Yeni açılan Narlıdere Belediyesi hizmet binasını gezen Baykal, daha sonra Güzelbahçe ve Seferihisar ilçelerini ziyaretinde halkla buluşarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Baykal daha sonra Urla ilçesine hareket etti. Önceki gün İstanbul'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle Baykal'ın konvoyunda da güvenlik önlemleri artırıldı. Havadan polis helikopterlerinin takip ettiği konvoya keskin nişancılar da eşlik etti. Baykal'ın konuşma yaptığı yerdeki binaların çatılarındaki keskin nişancılar dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 16:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?