19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

Edip Akbayram ağaç dikti

İzmir'de düzenlenen Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali'nde sahne alan ünlü sanatçı Edip Akbayram, konser ertesi "tiyatro köyü" olarak da bilinen Bademler'i ziyaret etti. 

Bademler Köyü'nü gezerek Bademler Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Seyfettin Şen ve köy muhtarı Hasan Acet'ten bilgi alan Edip Akbayram, köydeki tiyatro binasını dolaşırken, "Bademler tüm Türkiye'ye örnek olmuş, örnek olmaya da devam ediyor. Burada olmaktan mutluyum" dedi. Akbayram, köyde eski bir binada bulunan kütüphanenin yeni yapılacak binaya taşınacağını ve bir etnoğrafya müzesi kurulacağını öğrenince, "Benim ve ekibimin de katkısı olsun. Bu yaz burada bir konser verelim, gelirini tiyatro, yapılacak kütüphane ve müze binasının yapımı için bağışlayalım. Tüm duyarlı sanatçı arkadaşlarımı da bu konsere davet edelim. Bizim de bu örnek olayda tuzumuz olsun" diye konuştu. 

73 yıldır tiyatro oyunlarının sahnelendiği köydeki 37 yıllık tiyatro binasının avlusuna bir de çam fidanı diken Akbayram, "Benimde bir dikili ağacım var artık, hem de köy tiyatrosunun bahçesinde" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 13:58:35
Güncelleme :28 Mayıs 2006 Pazar 14:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mertkan Özdemir IP: 217.91.7.xxx Tarih : 10.11.2006 22:16:46
Cok güzel bir olaydir bu, Edip Akbayram hem sanatci olarak hemde insan olarak bütün vatandaslarimiza örnek olmalidir. Her konuda örnek bir insan, Almanyadan sevgiler ve selamlar, Mertkan Özdemir