18
Mayıs
2024
Cumartesi
NARLIDERE - İZMİR

Görüntü kirliliğine son

Narlıdere Belediyesi, görüntü kirliliğine son vermek için özellikle ana caddeler üzerindeki pankart ve tabelaları kaldırdı. Yasaların belirlediği ölçütlere uymayan tabelaları toplayan Narlıdere Belediyesi zabıta ekiplerinin, bu uygulamayı sürekli hale getireceği bildirildi.

Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, özellikle ilçenin can damarı olan Mithat Paşa Caddesi üzerinde son zamanlarda tabela yoğunluğunun arttığını kaydederek, "Biz Narlıdere’nin güzelleşmesi için çaba sarf ederken, gelişi güzel dikilen tabelalar çirkin görüntü oluşturuyordu. Tabela uygulamamıza standart getirdik. İzinsiz ve standartlara uymayan tabelaları bundan sonra anında sökeceğiz. Gerekirse cezai uygulama da yapacağız" dedi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetiminde, Fen İşleri ekiplerince toplanan tabela ve afiş pankartlar belediye deposuna kaldırılırken, bu uygulamanın periyot haline getirilip çirkin görüntüye son verileceği açıklandı.

Ekipler, ilçedeki ilk uygulamasını Mithat Paşa Caddesi, Ege Ordu Komutanlığı ve İstihkam Okulu ile Liman Reis Mahallesi kıyı şeridinde yaptı. Bu bölgelerde ilk gün tespit edilen 30’u aşkın pankart ve tabelayı yerinden kaldırdı.

narlıdere
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:33:23
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 13:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?