19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

İşten çıkarılan işçilerin isyanı

İzmir'de ekonomik kriz nedeniyle iş akitleri feshedilen işçiler, işveren tarafından kendilerine "Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi" verilmediğini, bu nedenle işsizlik sigortasına başvuramadıklarını iddia ederek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Ekonomik kriz nedeniyle iş akitlerinin feshedildiğini ancak işten çıkarıldıklarının kendilerine tebliğ edilmediğini öne süren işçiler, işveren olan Aydın Grup Kurumsal Hizmetler Şirketi'nin "Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi" vermemesi nedeniyle işsizlik sigortasına başvuramadıklarını iddia etti.

Söz konusu şirketin taşeron bir firma olduğunu ve bu firma adına Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda çalıştıklarını ancak 15 Nisan'da işlerine son verildiğini öğrendiklerini belirten Muharrem Yılmaz, "14 Nisan'da işten çıkıp evimize gittik. 15 Nisan'da da sabah normal şekilde işe gittik fakat bize işimize son verildiğini söylediler. Şirket bize işten çıkarıldığımızı tebliğ etmedi. İşten ayrılış bildirgesi vermedi. Bu nedenle işsizlik sigortasına da başvuramıyoruz. Çok mağdur durumdayız. İçeride kalan maaşlarımız var. Bazı arkadaşlarımızın aylarca maaşları yatmamış, sigorta primlerinin de yatırılmadığı gözüküyor. Tazminatlarımız da verilmedi" dedi.

Söz konusu şirketin işletme müdürü Korkut Korkmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şirketin ekonomik kriz nedeniyle vaat ettiği hizmeti verememesi üzerine Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiğini söyledi. Sözleşmenin 14 Nisan'da feshedildiğini, 15 Nisan'da da işçilerin işine son verildiğini belirten Korkmaz, Pazartesi günü işçilere işten ayrılma bildirgesinin verileceğini, 15 gün içinde de işçilerin kalan maaşlarının ödeneceğini bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 14:07:51
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 14:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?