19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

İzelman'dan kan bağışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzelman A.Ş, sosyal sorumluluk projeleriyle örnek olmaya devam ediyor. Daha önce, çalışanların maaşlarından yapılan kesintilerle bir orman kurmak için çalışma başlatan İzelman, şimdi de 'Kan Ağı' oluşturarak, lösemili (kan kanseri) ve Akdeniz anemili çocuklara hayat verecek. 

Projenin tanıtımı için ilk etapta negatif (-) kan grubuna sahip yaklaşık 250 personele, Bostanlı Yasemin Kafe'de kahvaltılı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İzelman Genel Müdürü Zeki Babaoğlu, 'Kan ağı' projesini Lösemilileri Yaşatma Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini belirterek, projeye destek veren tüm İzelman personeline duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Babaoğlu, 'Kan ağı' projesi kapsamında İzelman şirketine bağlı çalışan 5 bin 300 kişinin kan vererek, başta Behçet Uz Çocuk Hastanesi olmak üzere İzmir'deki tüm hastanelerde lösemi ve Akdeniz anemisi tedavisi görmekte olan çocukların kanlarıyla uyum testlerinin yapılacağını söyledi. 

Babaoğlu, "Kan testlerinde uyum gösteren tedavileri süren olan her çocuğun, 12-16 kişi arasında kan babaları ya da anneleri olacak. Kurulan bu ağ sayesinde ihtiyaç durumlarında bu kişiler, hayat bekleyen bu çocuklarımıza dönüşümlü olarak kan tedarik edecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ses getirecek bu projeyle birçok can kurtaracağımıza inanıyoruz. Yapılan bu testler, aynı zamanda çalışanlarımız için bir nevi check-up da olacak" dedi. 

Lösemilileri Yaşatma Derneği (LÖSYAD) Başkanı Celal Demirbaş ise, kan ve ilik naklinin önemine değinerek, löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu hatırlattı. Demirbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'na, böyle anlamlı bir projeye destek verdiklerini için minnettar olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 11:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?