22
Mayıs
2024
Çarşamba
NARLIDERE - İZMİR

İzmir'de cumhuriyet coşkusu

Narlıdere'de Gençlik ve Çiçek Festivali korteji, Cumhuriyet Coşkusuna dönüştü. Yürüşe katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla "Türkiye laiktir, laik" kalacak sloganı attı. 

3 Bin kişinin katıldığı yürüyüş, Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi önünden başladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP ilçe Başkanı Halil Serbeş, ADD Eş güdüm ve Narlıdere Şube Başkanı Mükerrem Demir, meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin yanı sıra demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerin ön saflarda yer aldığı kortej Cumhuriyet'e sahip çıkıyoruz yürüyüşüne dönüştü. Çoğunluğunun kadınlar ve gençler olduğu yürüyüş boyunca Narlıdere Mithat Paşa Caddesi adeta kırmızıya boyandı. Yürüyüş sırasında korteje vatandaşların katılımı artarken, evlerinin balkonlarından ve dükkanların önünden vatandaşlar bayrak ve el sallayarak destek verdi. Onuncu yıl marşı ve sloganlarla Narlıdere Akm'ye kadar yürüyen kalabalık “Türkiye Laiktir Laik” kalacak sloganları attı. Narlıdere'de sivil toplum kuruluşlarının toplu katılımı yanı sıra, Çiçekçiler Odası'da festivale katkı sağladı. Kortej önünde, karanfillerle tek tek işlenerek yapılmış ve tıra bağlanmış dev Türk Bayrağı ve Narlıdere Belediyesi yazısı görünümlü çiçekler yürürken, Narlıdere Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ne bağlı engelli gençler vatandaşa çiçek dağıttı. Narlıdere sporcuları, sanatsal ve hoby kursiyerlerinin elemanları kortejde yer aldı.

Festival korteji ardından, Narlıdere AKM gürdal tosun sahnesinde festival etkinlikleri devam etti. İzmirliler Derneği Hint Dansları topluluğu, Narlıdere Belediyesi Halk Oyunları Atölyesi ve İfak Zeybek Ekibinin gösteri sunduğu etkinlikte konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “bugün Narlıdere halkı Tandoğan'ın, Çağlayan'ın, Manisa'nın Gündoğdu'nun coşkusu gibi Cumhuriyet Coşkusu yaşamıştır. Narlıdereliler Cumhuriyet'e sahip çıktıklarını, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerinin bekçisi olduklarını haykırmıştır. Bu haykırış festival coşkusuyla taçlanmıştır. Tüm Narlıdereliler tüm Türkiye'ye anlamlı ve güzel mesaj vermiştir” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 12:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eray akcicek IP: 85.99.215.xxx Tarih : 13.08.2007 17:29:28
süper olmuş allah razı olsun sizden