22
Mayıs
2024
Çarşamba
NARLIDERE - İZMİR

Kavşaklara yeşil örtü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çağdaş bir kentsel tasarım anlayışı ve peyzaj mimarlığı ilkeleri doğrultusunda, yeşil alanları yeniden tasarlıyor. Kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını çoğaltmak ve yaşam kalitesini arttırmak amacıyla, kentin ana arterlerinde, kavşak ve yollardaki yeşil alan dokuları elden geçiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi'ne bağlı ekiplerin Zafer Payzın Kavşağı'nda tamamladığı yeşil alan düzenleme çalışmaları, Şaraphane Kavşağı, Mürselpaşa Kavşağı, Liman Caddesi, Narlıdere İstihkam Okulu Önü, Girne Kavşağı ve Egemak Kavşağı önünde devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında ayrıca, Şaraphane Kavşağı'ndaki yeşil alan tümüyle temizlenerek, 220 adet çalı bitkisi dikilecek. Mürselpaşa Kavşağı'nda ise 12 bin 430 adet yerörtücü buz çiçeği bitkisi dikilecek. Narlıdere İstihkam Okulu önündeki alanı da hazırlayan ekipler, toplam 16 bin 634 metrekarelik bu alanda peyzaj çalışması gerçekleştirecek.

Liman Caddesi'nde tüm viyadük ayakları sarılıcı bitkilerle kaplanarak, beton görünümü yok edilecek. Girne Kavşağı'nda ağaç ve çalı temizliği devam ederken; Egemak Kavşağı'nda ise toprak serimi tamamlandı, 5 bin 105 yer örtücü sarmaşık dikimi devam ediyor. Ekipler, sözkonusu çalışma kapsamında önümüzdeki günlerde Anadolu Caddesi'ne de girecek ve refüj ve yol kenarlarında tüm yeşil alanlarda düzenleme yapacak.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 14:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?