19
Mayıs
2024
Pazar
NARLIDERE - İZMİR

Restorant, alevlere teslim oldu

Narlıdere İlçesi’ndeki Divan Şark Sofrası isimli restorant, sabaha karşı çıkan yangında tamamen yandı. Yangında ölen yada yaralanan olmazken, restorantın kullanılamaz hale geldiği ve maddi hasarın büyük olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, yangın İzmir-Çeşme Otobanı yanındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda, mülk sahibi Recep Uygun, işletmecisinin ise Binali Yılmaz olduğu öğrenilen Divan Şark Sofrası isimli restorantta bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi.

 Elektriğe bağlı bırakılan fritözden çıktığı öne sürülen yangın, binanın ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü.

İçeride uyumakta olan işçiler Mehmet Özdemir, İrfan Bulut ve Mehmet Çapraz yangını fark ederek kendilerini dışarı atarken, olayı İzmir İtfaiyesi’ne bildirdiler. İzmir İtfaiyesi’nin Narlıdere grubu başta olmak üzere, çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti.

Yangın, itfaiyenin ihbarın ardından kısa sürede olay yerine gelmesine rağmen, binanın ahşap olması nedeniyle İzmir’in ünlü restorantının kül olmasına neden oldu. Restorantın mutfak kısmının dışında bulunan LPG tüpü itfaiye ekipleri tarafından uzaklaştırılarak, patlaması önlendi.

Yangında ölen yada yaralanan olmazken, maddi hasarın büyük olduğu, restorantın kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Tamamen yanan Divan Şark Sofrası’nın yılbaşı gecesi için 200 kişilik özel gece rezervasyonunun bulunduğu öğrenilirken, yangını fark ederek restorantı terk eden işçilerden güvenlik görevlisi Mehmet Özdemir, "Elektrikli fritözün bulunduğu yerden yangın çıktı. Alevleri fark edip uyandık ve dışarıya kaçtık. Sonra da yangını itfaiyeye haber verdik" diye konuştu.
Yangında meydana gelen maddi hasar ve kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Narlıdere-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?