16
Mayıs
2024
Perşembe
NARLIDERE - İZMİR

Tahtacı Dernekleri Narlıdere'de

Anadolu’nun çeşitli yerlerinde yaşamlarını sürdüren Türkmen Tahtacıları örgütleniyor. Tahtacı Dernekleri Araştırma ve Tanıtma Derneği Gelen Merkezi adı altında örgütlenme kararı alan Tahtacılar Narlıdere’de buluştu.

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Meclis Salonunda buluşan Tahtacılar, kendi örf adet ve yaşam felsefelerinin İnsan sevgisine, hümanizme ve Alevi Türkmen kültürüne dayandığını belirterek, Mustafa Kemal Atatürk ilk ve inkilaplarına sahip çıkan çağdaş toplumun temsilcisi olduklarını belirttiler. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a tahtacı kültürüne emek vererek, kültürevi açmasından dolayı plaket sunulduğu toplantıda, Tahtacı çağdaş kadınının başarılı temsilcisi olarak önceki dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları’na çiçek şükran çiçeği sunuldu. Isparta, Balıkesir, Denizli, Aydın ve İzmir’den yetmişe yakın temsilcinin katıldığı Tahtacı toplantısına, uzmanların yanı sıra, tahtacı köyünden gelen kadın ve erkeklerde fikir sundu.

Yolcu Bilginç’in yönettiği toplantı da tahtacı kültürünün tanıtımı ve yaygınlaşması için bir çok karara imza atıldı. Belediye Başkanı Abdül Batur’un genel merkez binasının Narlıdere’de oluşturulması durumunda, tüm fiziksel hazırlığının kendisi tarafından yapılacağı sözü ardından Batur dakikalarca alkışlandı. Tahtacı kültürü içinde, yukarı köy dediğimiz tahtacılarının arasında yetiştiğini, onlardan kız aldığını söyleyen Batur “eşim tahtacı, yani bende sizlerden sayılırım. Sizlerin hümanist bakışınızı, insana saygı ve sevginizi, Doğaya sevginizi, yaşamda inatçılığınızı, mizah anlayışınızı biliyorum. Tahtacı kültürüne hizmet etmekten onur duyuyorum” diye konuştu. Tahtacı Kültürünü araştırma ve tanıtma

Derneklerinin bir an önce Anadolu’da örgütlenmelerini yapması çağrısında bulunan kurucular kurulu, Tahtacı Dernekleri Genel Merkezi’ni kurma kararı aldı. Geçici yönetim kurulunu da oluşturan kurul, genel merkezi İzmir Narlıdere olarak belirledi.

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?