19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Kümesler için kireç dağıtıldı

İzmir'in Narlıdere Belediyesi, horoz ve tavuk beslenen gecekondu mahallelerinde kümeslerin kireçlenmesi için uyarıda bulunarak kireç dağıttı.

Narlıdere Belediyesi zabıta ekipleri, gecekondu bölgeleri olan Atatürk ve İnönü mahallerinde ev tipi kümeslerin kireçlenmesi için çalışma başlattı. Hayvanların açık havaya çıkarılmaması, özellikle çocukların kümeslere yaklaştırılmaması gibi uyarılarda bulanan ekipler, herhangi bir olağanüstü durumda da belediyeye başvurulmasını istedi.

Narlıdere'de şu ana kadar herhangi bir vakaya rastlanmadığını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, "Zabıta ekiplerimiz önlem amacıyla kireç atımlarını gerçekleştiriyor. Bu sadece önlem amacıyla yaptığımız çalışmadır. Vatandaşlarımız oldukça duyarlı ama biz her ihtimale karşı böyle bir şey yapıyoruz. Gerek kurban satış bölgemizde gerekse ev kümeslerinde kireç atımı yapıyoruz. Özellikle gecekondu bölgesinde insanlar kümes hayvanlarını yetiştiriyor, buralarda daha hassas olunmasını istiyoruz. Göçebe kuşların yaşadığı İnciraltı bölgesi bu mahallelerimize oldukça yakın olduğu için öncelikle bu bölgede çalışma yapıldı. Kaymakamlığımız öncülüğünde ilçemizde daha ayrıntılı çalışma yapacağız. Broşür dağıtarak halkımızı bilgilendireceğiz. Ama vatandaşlarımız olağanüstü durumlarda gerek belediyemize bizzat gelerek, gerekse belediye telefonlarından ya da 238 60 66 zabıta telefonundan bizlere anında ulaşabilirler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 16:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?