3
Mayıs
2024
Cuma
NARLIDERE - İZMİR

Şemsettin Kahraman


İzmir Valiliği, devlet-vatandaş işbirliğinin iki güzel örneğine sahne oldu. Konya eşrafından Hasan İçyer’in üç çocuğu, vefat eden babalarının adını yaşatmak üzere Narlıdere’de 21 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmak için protokol imzalarken; hayırsever işadamı Şemsettin Kahraman ise trafik kazasında yitirdiği oğlu Çağdaş Kahraman’ın anısına modern bir Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi kurmak için imza attı.

İzmir Valisi Alaaddin Yüksel’in makamında gerçekleştirilen törende, geçtiğimiz yıllarda vefat eden Hasan İçyer’in oğlu müteahhit Ali Taner İçyer ile kızları eczacı Tülin Tunç ve öğretmen Berat Aydoğdu, babalarının adını taşıyacak 21 derslikli bir ilköğretim okulu için protokol imzaladılar. Narlıdere Narkent Konutları’nın bulunduğu yerde 11 bin 748 metrekarelik bir arsada yaptırılacak Hasan İçyer İlköğretim Okulu’nun 300 milyar liraya malolacağı belirtildi.

Öte yandan, İzmirli işadamı Şemsettin Kahraman da, vatani görevinden dönüşü sırasında trafik kazasında yitirdiği oğlu Çağdaş Kahraman’ın anısını yaşatmak üzere Konak’ta bir Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi yaptırmak için protokol imzaladı.
Avrupa’da "Free Standing" adıyla anılan ve çeşitli operasyonların da yapılabildiği modern bir Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planması Merkezi kuracaklarını belirten Şemsettin Kahraman, bu merkezde oğlunun adının yaşayacağını belirtti.

Her iki hayırsever aileye teşekkür eden İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, "Babalarının vefatından kısa bir süre sonra, onun anısına kentimize bir okul kazandırmak için harekete geçen İçyer Ailesi’nin bu erdemli davranışlarını kutluyorum. Sayın Şemsettin Kahraman’ın da, oğlunu kaybetmiş bir babanın tüm acısına rağmen, gelip devletiyle buluşması çok erdemli bir davranış. Her iki hayırsever aileye, devlet-millet bütünleşmesinin en güzel örneğini gösterdikleri için, devletim ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar