23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Gıdacılar tekrar Görgen dedi

Ödemiş'de Bilumum Gıda Maddeleri ile Uğraşanlar Derneği Olağan Kongresi'nde, başkanlığa yeniden aday olan Sami Görgen güven tazeledi.

Esnaf Kefalet Kooperatifleri Odası toplantı salonunda yapılan kongrede, Başkan Sami Görgen ile eski oda başkanı Cemal Artuk yarıştı. İki listenin çekiştiği kongreye, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Bağ-Kur İl Müdürü Necati Çetiner, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile üyeler katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

İlk konuşmayı adaylardan Cemal Artuk yaptı. Artuk, başkanlığı dönemindeki icraatlarını anlatarak, seçildikleri takdirde bakkal esnafını süper marketlerle rekabet edebilecek seviyeye getireceklerini ifade etti.

Sami Görgen ise, konuşmasında rakibi Cemal Artuk'a yüklendi. Görgen, odaya seyyar peynirci olarak kayıtlı olan Artuk'un eline bir kilo peynir alarak satmadığını ama 36 yıldır gıda maddeleri odasına üye olduğunu, buna rağmen oda aidatını bile ödemediğini iddia etti. Bu konuşmanın ardından salonda gerginlik yaşandı. Divan kurulu söz isteyen Cemal Artuk'a ikinci bir söz hakkı vermedi.

Kongrede bir konuşma yapan Bağ-Kur İl Müdürü Necati Çetiner de, il müdürlüğü olarak kalp hastalıklarıyla ilgili 6 sağlık kuruluşu ile anlaşma yaptıklarını, artık kurum mensuplarının açık kalp ameliyatı için sağlık kuruluşlarından istifade edebildiklerini söyledi.

Yapılan seçimlerde Sami Görgen 358 oy alarak güven tazelerken, Cemal Artuk ise 60 oy aldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2005 Pazartesi 14:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?