2
Haziran
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Çakırağa'ya 2.5 trilyon ödenek

AKP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, yoğun çabalar sonucunda İzmir Arkeoloji ve Etnografya Müzeleriyle Ödemiş Çakırağa Konağı'nın tamir ve bakımları için 2005 yılında yaklaşık 2 trilyon 500 milyar lira ödenek çıkarıldığını açıkladı.

Arkeoloji Müzesi için 975 milyar liranın temmuz ayında, Etnografya Müzesi ve Çakırağa Konağı için ise 1 trilyon 500 milyar liranın bu ay başında İzmir'e ulaştığını söyleyen Tekelioğlu, "Bu yerlerin bakım ve onarım sorunları bizlere iletildiğinde vakit geçirmeden Kültür ve Turizm Bakanlığı ile irtibata geçtik. Özellikle Çakırağa Konağı'nın çatısıyla, arkeoloji ve etnografya müzelerinin odalarının kötü durumda olduğu bizlere iletilmişti. İzmir'deki kurumlarımızın ayakta durması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. İzmir kültür ve turizmine katkısından dolayı bakanımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Arkeoloji ve etnografya müzeleriyle Çakırağa Konağı'nın Türkiye'nin kültürel zenginliklerinin sergilendiği ender kurumlarda olduğunu belirten Mehmet Tekelioğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Özellikle kültür turizmini geliştirmede bu tür müzelerimizin önemi çok büyüktür. İzmirliler ve İzmir milletvekilleri olarak el ele verip buraları yaşatmak için çaba sarf etmemiz gerekmektedir. Bu konuda üzerime düşen görevi yerine getirmek için mücadele veriyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği bu ödeneklerle, müzelerimiz ve Çakırağa Konağı uzun süre sorun yaşamadan faaliyetlerini devam ettireceklerdir. İzmir için Ankara'da verdiğimiz mücadelelerin meyvelerini bu şekilde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 16:33:53
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 12:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?