1
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUK - İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Şirince Evleri

ŞİRİNCE EVLERİ, ünlü yazar Dido Sotiriyu’nun “Benden Selâm Söyle Anadolu’ya” adlı romanında “Yeryüzü Cenneti” olarak nitelediği Şirince’nin ilk butik oteli. 1993’te açılan tesis, yalnız 6 oda ve 14 yatakla hizmet vermekte. Sahibi eski bir İstanbullu: Ahmet Koçak.
Her köşesinde, 19. yüzyıl Anadolu yaşam kültüründen izler bulacağınız ŞİRİNCE EVLERİ, yöre mimarisine sadık kalınarak restore edilen iki eski Rum evinden oluşuyor: Altınyaprak ve Karadut.
Köy merkezinde yer alan Altınyaprak, işletme sahibi Koçak’ın “bir görüşte vurulduğu” Şirince’de sahip olduğu ilk ev. Bugün 97 yaşında. Yani 1924 mübadelesi öncesinde Rumlar tarafından inşa edilmiş bir yapı. Sofanın gül ağacından tavanı ve kapı kanatları Rum döneminden. Altınyaprak’ın odaları, Ahmet Koçak’ın rehberlik yıllarında Anadolu köy ve kentlerinden topladığı eski eşyalarla dolu. Türk hamamı tarzında tanzim edilen banyosu ve şömineli Şark sofasıyla 19. yüzyıl taşra konakları geleneğini günümüze taşıyan bu bina, son yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı" olarak tescil altına alındı.
ŞİRİNCE EVLERİ’nin ana ünitesi konumundaki Karadut bundan tam 107 yıl önce Kırkıcalı zengin tütün tüccarı Vassili’nin konağı olarak inşa edilmiş. Bugün müstakil banyo-WC’li ve klimalı dört yatak odası barındırıyor. “Hoşgeldiniz ikramı” ve kahvaltı sofralarına ev sahipliği yapan panoramik terası, eşsiz bir görsel büyüye sahip.
Karadut’un Gelin Odası, zengin köy ve orman manzarasıyla, Taşra Odası, soğuk kış gecelerinde sıcak hatıralarınızı ölümsüz kılacak Kütahya çinili şöminesiyle, giriş katındaki Kırmızı Oda, ahşap dokusuyla, Sarı Oda, bahar aylarında pencerelerini saran çardak gülleriyle ayrı tatlar sunuyor seçkin konuklarına...
ŞİRİNCE EVLERİ, özenle ve büyük bir uyum içinde bir araya getirilmiş eski zaman eşyaları ve otantik tefrişatıyla yerli ve yabancı konuklarını bir etnografya müzesi ortamında keşfetmeye, unuttuklarını hatırlamaya davet ediyor. Anadolu insanının basit, işlevsel ve kadim değerlerini konuklarıyla buluşturmayı kültürel bir misyon edinen ŞİRİNCE EVLERİ’nde daimî sıcak su, kış aylarında ısıtma, yazın serinletme gibi modern günlük yaşamın asgarî konfor unsurları da mevcut.
Türkiye’de Turing ve Otomobil Kurumu başkanlarından Çelik Gülersoy’un girişimleriyle hayat bulan “butik otel” tarzının taşradaki ilk uygulaması olarak 12 yıl önce yola çıkan ŞİRİNCE EVLERİ, bugün artık dünyada tanınan bir mekân. Tesis sahibi Ahmet Koçak, bu başarının sırrını işletme prensipleriyle açıklıyor:
-İlkeliyiz.. Kaliteli bir hizmet için, gelecekte de Şirince’nin en küçük oteli olarak anılmak hususunda kararlıyız. Yani ŞİRİNCE EVLERİ, her yıl artan konuk sayısına ve oda talebine rağmen hep iki evden oluşan, 6 odalı, 14 yataklı bir butik otel.

İlgili Kişi :
Adres1 :Selçuk - İzmir
Adres2 :
Posta Kodu :
Telefon :+90 232 898 30 99
Faks :+90 232 898 30 63
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.