28
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE
Belediye Sayfaları

Atık su hattında facia: 1 işçi öldü

İzmir'in Urla ilçesinde, bir evin atık su hattının kanalizasyon bağlantısı için çalışma yapan 4 işçi, açtıkları çukurda meydana gelen göçükte toprak altında kaldı. Olayda işçilerden biri öldü. 3 işçi toprak altından kurtarılarak hastanelere kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Zeytinalanı mevki Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Türk uyruklu Avusturya vatandaşı N.B'ye ait 3 katlı evin kanalizasyona bağlanan atık su hattını yenileyen işçiler, yaklaşık 5 metre uzunluğunda ve 3 metre derinliğindeki çukurda çalışırken, vincin çukura künk indirdiği sırada çukurda göçük meydana geldi.

4 işçinin toprak altında kalması üzerine, çevrede bulunanlar yardıma koştu. İşçilerden Ersin Kaplan, kardeşi Emre Kaplan ve Hayati Erken toprak altından sağ olarak kurtarıldı, Ferit Çağlı'nın öldüğü belirlendi. Yaralılar, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Urla Devlet hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Urla Devlet Hastanesine gelen Çağlı'nın eşi Emine Çağlı, ölüm haberi üzerine gözyaşı döktü.

Yaralı Ersin Kaplan, Güzelbahçe'deki bir işçi kahvehanesinden alınarak kanalizasyon çalışmasına getirildiklerini, daha önce kanalizasyon tecrübelerinin olmadığını belirterek, olayı şöyle anlattı: ''Son künkü kepçenin indirdiği sırada, kepçenin bulunduğu yerdeki toprak üzerimize yığıldı. Kendimi diğer tarafa atmama rağmen, toprak üzerimize yığıldı. Toprak altından ilk çıkan bendim, daha sonra kardeşimi ve diğer arkadaşları kurtarmaya çalıştım.'' Olay üzerine, çalışmayı yaptıran bina sahibi N.B. ile vinç operatörü S.K. gözaltına alındı.
AA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2006 Perşembe 19:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?