1
Haziran
2024
Cumartesi
ASLANAPA - KÜTAHYA

Aslanapa'da şehit acısı

Kütahya Valiliği, Siirt'in Pervari ilçesindeki Belenoluk Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat'ın, 2 ay öncesime kadar Kütahya'nın Aslanapa İlçe Jandarma Komutanlığı görevini yürüttüğü açıkladı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Canbulat'ın 4 yıl süreyle Aslanapa'da görev yaptığı ve bu süre içinde kendisini halka sevdirdiği ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Siirt-Pervari Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına 24 Eylül 2011 gecesi terör saldırısı sonucunda ilk alınan bilgilere göre 6 askerimiz şehit olmuş, 10 askerimiz de yaralanmıştır.Çıkan çatışmada şehit olan Belenoluk Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat 2011 yılı genel atamalarında, Kütahya ili Aslanapa İlçe J.K.lığından (2008-2011 yılları arasında Aslanapa İlçe Jandarma Komutanı olarak görev yapmıştır.) Siirt-Pervari ilçesi Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığına atanmıştır. Yaklaşık 2 aydır bu görevi yürütmektedir. Canbulat; Aslanapa İlçe Jandarma Komutanlığını 4 yıl süre ile başarılı bir şekilde yürütmüş, görev alanında kendisini halka sevdirmiş bir personelimizdir. Görev şartlarının olumsuz olması nedeniyle eşini ve iki çocuğunu İzmir ili Ödemiş ilçesinde ikamet ettirmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 16:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?