22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Dağ yolunda çalışmalar başladı

Kütahya merkez ile Aslanapa İlçesi'nden 20'ye yakın köyün il merkezine ulaşımında büyük rahatlık sağlayacak olan dağ yolunda çalışmalar başladı.

Yol yapım çalışmalarını inceleyen AKP İl Başkanı Şükrü Nazlı, yolun getireceği avantajları anlatarak, "Özellikle 20 yıldan beri yapılamayan Kütahya merkeze bağlı Kumarı Köyü'nden Aslanapa'nın Bayat Köyü'ne kadar olan yol çok mühim. Aslanapa ile köylerinden Kütahya'ya gelip giden vatandaşlarımız, bu yol sayesinde 20-25 kilometre daha az yol kat edecek. Bu yol için çok talep vardı. Yolun 8-9 kilometrelik kısmında kumlama ve stabilize çalışmaları devam ediyor. 20'ye yakın köyümüz bu yoldan istifade edecek. AKP olarak böyle bir hizmeti buradaki vatandaşlarımıza vermenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

2005 yılı içerisinde 3.8 trilyon lira ödenekle birinci kat olarak 88 kilometre asfalt yapıldığını, 111 kilometre de ikinci kat asfalt atıldığını bildiren Nazlı, "Bunlar program dahilinde yapıldı. Bunun yanında İl Genel Meclisimiz'in köylere yönelik içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri devam ediyor. Geçmişle kıyasladığımızda hakikaten çok büyük farklar olduğunu görüyoruz. İçme suyuna, akabinde yollara ve kanalizasyonlara büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar altyapı konusunda köylere pek çok hizmet götürdük" diye konuştu.

KÖYDES projesi hakkında bilgi veren Nazlı, bu proje sayesinde içme suyu, yolu ve kanalizasyonu olmayan köy kalmayacağını, bu iş için Kütahya'ya 2 trilyon lira gönderildiğini sözlerine ekledi. 

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 13:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?