23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Valiyi şaşırtan okul

Kütahya'nın Domaniç İlçesi'ne bağlı Muratlı Köyü'ne devlet-millet işbirliğiyle yaptırılan 10 derslikli okul törenle hizmete açıldı.

Bir yıl önce inşaatına başlanan okulun 50 milyar lirası, İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden, 60 milyarlık kısmının da hayırsever vatandaşlar tarafından karşılandığı öğrenildi. Okul inşaatının işçiliğini ise Muratlı Köyü sakinlerinin üstlendiği bildirildi. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Manak, imece usulüyle yapılan 10 derslikli modern ilköğretim okulunun bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. Manak, Muratlı Köyü'nde sınıf yetersizliği sebebiyle ikili eğitim-öğretim yapıldığını; ancak yeni binayla birlikte eğitim-öğretimin normale döneceğini ifade etti.

Kütahya Valisi Osman Aydın da, "Bir yıl önce Kaymakam Bey bana gelip, 'Siz 50 milyar lira verin, gerisini ben tamamlayacağım' dedi. Aslını söylemek gerekirse bunun mümkün olmayacağını düşündüm. Kaymakam Bey ve Muratlı Köyü sakinlerinin şevki kırılmasın diye İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 50 milyar lira verdik. Aradan bir yıl geçtikten sonra 700 milyar liraya mal olan okulun bitmesi beni çok heyecanlandırdı. Emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum" dedi.

AKP Kütahya Milletvekili Alaettin Güven de, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Artık hiç bir mazeretiniz yok. İçinde tüm imkanları olan çok güzel bir okula kavuştunuz. Artık okuyup ülkemize yararlı insanlar olmanızı bekliyorum" diye konuştu.

Vali Osman Aydın, okulun yapımında katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara şükran plaketi takdim etti. Protokol, açılışın ardından okulu gezerek Muratlı Köyü sakinlerinin sevinçlerine ortak oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 17:32:02
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 14:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?