19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çilekler görücüye çıktı

Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde, çilek üretimini teşvik etmek için kaymakamlık tarafından düzenlenen "En Güzel Çilek Yarışması" büyük ilgi gördü. 

Ebe Çamlığı'nda gerçekleştirilen yarışmayı yüzlerce vatandaş izledi. 24 üreticinin katıldığı yarışmada birinciliği İsmail Sevim, ikinciliği Memiş Yardımcı ve üçüncülüğü de Ali Kocabaş kazandı. İlk 3'e giren üreticilere birer cumhuriyet altını, gübre ve teşekkür belgesi protokol tarafından verildi. 

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "En Güzel Çilek" yarışmasında, 4 kişiden oluşan jürinin titiz bir çalışması sonucu dereceye girenlerin belirlendiğini ifade ederek, "Üreticilerimizi teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz çilek yarışmasına yoğun ilgi gösterilmesi bizleri çok sevindirdi. 4 ziraat yüksek mühendisi arkadaşımızdan oluşan jüri, önce çilek tarlalarını gezerek puan verdi. Ardından da görünüm ve tadına puan verdi. Bu 3 değerlendirmenin ardından dereceye girenler ortaya çıktı. Yarışmamıza katılan, katılmayan tüm üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 22:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?