28
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Kırkpınar'a hazırlık var

Kütahya'nın Domaniç İlçesi'nde, bu yıl 647.'si düzenlenen tarihi yağlı güreş müsabakalarında başpehlivanlığı Nizamettin Akbaş kazandı. 

Baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, tozkoparan, deste ve minik olmak üzere 7 kategoride yapılan güreşlere vatandaşlar, büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 281 güreşçinin katıldığı müsabakaların başpehlivanlık kategorisinin finalinde, Vedat Ergin ile Nizamettin Akbaş karşılaştı. Kıran kırana geçen mücadelede Vedat Ergin sakatlanıp, pes edince Başpehlivanlığı Nizamettin Akbaş kazandı. Kavakçı, madalyasını ve 750 YTL'lik ödülünü Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı'nın elinden aldı.

 Bu arada, halkın yoğun ilgi gösterdiği Domaniç yağlı güreşlerini, AK Parti Kütahya Milletvekili Alaettin Güven, Soner Aksoy, Hüsnü Ordu da izledi. Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, tarihi Domaniç Yağlı Güreşleri'nin, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bir provası niteliğinde olduğunu belirterek, "İlçemizde yapılan yağlı güreşlere ilgi her yıl artıyor. Bu durum Domaniçliler'i sevindiriyor" dedi.
Öte yandan, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin provası niteliğindeki Domaniç Yağlı Güreşleri'nde, 290 kilo sıvı yağ harcandığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 23:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?