16
Haziran
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Belediye'den TOKİ'ye arsa devri

Kütahya'nın Gediz Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile ikinci etap yapılacak olan konutların arsa devir teslimi yapıldı. 

Dayınlar Mahallesi Gerence bölgesinde bulunan Gediz Belediyesi'ne ait 25.5 dönüm arazi TOKİ'ne törenle devredildi. Gediz Belediyesi adına kayıtlı 25.5 dönüm ve 1 milyon 268 YTL. bedelli toplu konut arazisi kat karşılığı olarak Toplu Konut İdaresi'ne devredildi. Bu arazide yapılacak olan toplam 280 adet konutun 26 tanesinin belediyeye arsa bedeli olarak verileceği bildirildi. 

Tapu teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Gediz Belediyesi ve Toplu İdaresi iş birliğiyle yapılan ikinci etap konutların yapımı bu devir teslim töreni ile başlamış oluyor. Toplu konut arazisi üretmek belediyeler açısından bakıldığında oldukça maliyetli bir iştir. Anahtarlarını yeni dağıttığımız 208 konutun ardından belediyemiz bu görevi vatandaşları için ikinci kez başarmış ve halkının hizmetine sunmuştur 2. etap konutlarda toplam 280 adet daire yapılacak. Bu dairelerin 26 adedi belediyemize arsa bedeli olarak verilecektir. Burada daha önce yapılan dairelerle birlikte belediyemize 40 adet gayrimenkul kazandırmış olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşıyorum. 2. etap konut projesi toplam olarak bakıldığında 11 milyon YTL değerinde bir yatırımı ilçemize kazandırmaktadır. Projede ticaret merkezi, sağlık ocağı, yapımına başlanan 32 derslikli ilköğretim okulu, cami restorasyonu, minare yapımı, şadırvan yapımı ve asfalt yol yapımı ile bir kompleks bulunuyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 12:41:25
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 12:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?