16
Haziran
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

TOKİ konutları sahiplerini buldu

Gediz İlçesi'nde, belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Dayınlar Mahallesi Gerence bölgesinde yapılan 208 adet konutun anahtarı, düzenlenen törenle ev sahiplerine teslim edildi. 

12 Temmuz 2005 tarihinde temeli atılan konutların, sözleşme gereği 14-16 ay arasında verilmesi kararlaştırılmıştı. Sözleşmeden 3 ay önce yapımı tamamlanan konutlar önünde anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, belediyenin çalışmalarını anlatan slayt gösterisinin ardından açış konuşması yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 1970 yılında yaşanan depremden sonra planlı şekilde kurulan ilçenin, teslim edilen 208 konutla ihalesi yeni yapılan ikinci etap 280 konutun tamamlanmasından sonra modern bir yapıya kavuşacağını söyledi. Başkan Saraoğlu, "Ev sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşan vatandaşlarımızın kendi yuvasına kavuştuğunu görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Konut sorununu kökünden halletmeye kararlıyız" dedi. 

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy ise, hükümet olarak aldıkları Acil Eylem Programı kararları çerçevesinde ilçede konut projeleri ve Gediz Organize Sanayi Bölgesi'nin (GOSB) tamamlanmasına yönelik atılım başlattıklarını söyledi. İlçenin tarihi ve kaderini değiştirecek uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Aksoy, "GOSB'nin yapımına ilk başladığımızda burada inek mi otlatacaksınız diyenler oldu. Bugün 15 trilyona mal olan ve doğalgazı da hazır olan bu yatırımlar üzerinde işyerleri, istihdam alanları yükselmeye başladı. İşte o sözleri düşünmeden sarf edenler, şimdi bu eserlere gıptayla bakmaya başladılar. Biz işsizliğin belinin OSB'lerle kırılacağını düşündüğümüz gibi, bununla birlikte hızla artan konut sorununu da düşündük. Düşündük ki bu da yetmez. Şimdi üçüncü etap konutların yapımı için kolları sıvadık. Göreceksiniz Gediz'de çok köklü değişiklikler olacak. Gediz'i Kütahya'nın yıldızı yapacağız. Bizi izlemeye devam edin" diye konuştu. 

Daha sonra törene katılan ev sahipleriyle yakınları müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlenirken, çocuklar ise alandaki çocuk parkında oynadı. 

TOKİ tarafından ilçede ilk kez tünel kalıp sistemiyle 13 blok, zemin artı 3 katlı ve 3 oda, bir salon olarak brüt 124 metrekare şeklinde inşa edilen konutların, klasik yapı sisteminden farklı olduğu bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2006 Perşembe 15:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?