2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Ağaçlandırma harekatı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Yelki Köyü'nde, erozyonu önlemek amacıyla devlet-köylü el ele vererek ağaçlandırma çalışması başlattı.

Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu öncülüğünde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Yelki Köyü Kıran mevkiinde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarına, 40 haneli ve 220 nüfuslu köy halkı da katıldı. Köyde erozyonu önlemek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, 120 dekar boş alana 11 bin 200 ağaç fidanı dikilerek bölge tamamen ağaçlandırıldı.

10 bin adet akasya, 500 adet kapari, 400 adet kestane, 250 adet ceviz, 50 adet badem olmak üzere toplam 11 bin 200 çeşitli türde ağaç fidanı dikilen ağaçlandırma sahasında, teraslama ve dikim çalışmaları 1 ay devam etti.

Gediz Kaymakamı Ali Nazım Balcıoğlu, yıllarca erozyondan büyük sıkıntılar çeken Yelki Köyü halkı, artık erozyonla mücadele etmeyi öğrendi. Devlet-köylü el ele vererek, iyi bir mücadele başlattık. Önümüzdeki yıllarda, bu çorak ve kaygan toprakların üzerini insana güven ve huzur veren yeşil bir bitki örtüsü kaplayacak" dedi.

Elbirliği yapılarak köy yakınındaki boş alanların ağaçlandırıldığını kaydeden Kaymakam Balcıoğlu, bölgede bulunan bu tip arazileri hızla yeşile döndürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Köy halkının çalışmalarına karşılık 12 bin YTL para ödendiğini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilisi Macit Çulha, 10 bin YTL tutarında da fidan alımı, çit ve tel örgü ücreti olmak üzere toplam 22 bin YTL harcama yapıldığını bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 12:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?