18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Çalıştay bilgi topladı

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Murat Dağı ve Ilıca Kaplıcaları, 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan "Kütahya Destinasyonu"nda masaya yatırılıyor.

Destinasyonda oluşturulacak çalıştayda görüşülmek üzere bilgi toplamak amacıyla Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan inceleme heyeti Gediz İlçesi'ne gelerek belediyeyi ziyaret etti.

Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Uzmanı İlker Görateş, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Şehir Plancısı Ferdal Dal ve Özden Musabeyli, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar ve Kütahya İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci'den oluşan inceleme heyeti, daha sonra Ilıca ve Murat Dağı Kaplıcaları'na geçerek incelemelerde bulundu.

İlçeye gelen heyetin 16-17 Kasım tarihlerinde Kütahya'da düzenlenecek olan Kütahya Destinasyonu'nda oluşturulacak Çalıştay'da görüşülmek üzere bilgi topladığı bildirildi. Destinasyonda, Kütahya merkez ve ilçelerinin turizm sorunlarının ele alınacağı, sorunların tartışılıp projeler üretilerek ilgili daire başkanları, kamu kurum ve kuruluşlara bağlı amirler, kaymakamlar ve belediye başkanlarıyla eylem planı hazırlanacağı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kurulan çalıştayın, çalışmalarını 3 ayda bir gözlem ve 6 ayda bir yerinde incelemelerle gerçekleştireceği açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 13:22:33
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 15:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?