23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Zafer yürüyüşçüleri Gediz'den geçti

İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin (DEDAK) geleneksel olarak her yıl düzenlediği "Zafer Yürüyüşü"ne katılan 22 kişilik kafile, Kurtuluş Savaşı'ndan büyük izler taşıyan Kütahya'nın Gediz İlçesi'ndeki bazı abide ve köyleri ziyaret etti.

25 Ağustos günü İzmir'den yürümeye başlayan dernek üyeleri, buradan Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı Afyon'a uğurlandı. 14 sürecek olan yürüyüşte Afyon Büyükkalecik Köyü'nde kamp kuran dernek üyeleri, 26 Ağustos Cuma günü Kocatepe'de düzenlenen törenin ardından Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi'ndeki şehitlikleri ziyaret etti. Yöylük ve Oysu Köyleri'ni geçen kafile, cumartesi günü Yunan ordusunun Murat Dağı'ndan geçtiği Gediz İlçesi'ne bağlı Çukurören Köyü'nde öğle yemeği yedi.

Akşam Murat Dağı'nda kamp kuran yürüyüşçüler, pazar günü Gümüşlü Köyü'nde ağırlandı. Öğleden sonra Gediz İlçesi'ne ulaşan kafile şehir içinde dolaştı ve şehitliği ziyaret etti. Akşam saatlerinde ilçeden ayrılan dernek üyeleri, Gürlek Beldesi'nde kamp kurarak geceyi burada geçirdi. Pazartesi günü Şaphane ve 30 Ağustos Salı günü Simav İlçeleri'ne uğrayacak olan kafilenin başkanı Sancar Maruflu, "Kahraman Türk ordusunun Dumlupınar, Ege il ve ilçelerinde verdiği büyük mücadeleyi anmak için, bu topraklarda her yıl yürüyüş düzenliyoruz" dedi.

Demirci, Gördes, Salihli, Turgutlu ve Kemalpaşa güzergahı üzerinden 350 kilometrelik bir yolu yürüyerek geçeceklerini belirten Maruflu, cuma sabahı İzmir Belkahve'de Bornova Kaymakamlığı'nın yapacağı törene, daha sonra Cumhuriyet Alanı'ndaki Kurtuluş Günü törenindeki resmi geçide katılacaklarını söyledi.

!HA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 14:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?