16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Yol seferberliği

Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde, bir yolun yapımı için ayrılan ödenekle, yerel imkanların da kullanılmasıyla 3 yolun yapımı gerçekleştiriliyor.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, genelde kış aylarında kapanan ilçeye bağlı Güldüren Köyü ile Hasanlar Beldesi arasındaki 2.5 kilometre uzunluğundaki toprak yolun stabilize hale getirilmesi için İl Özel İdare Müdürlüğü'nden 76 bin YTL gönderildiğini bildirdi.

Yol inşaatı için ilçe ve belde belediyeleri ile Eti-Bor İşletmesi'ne ait araçları seferber ettiklerini belirten Çorumluoğlu, böylelikle, hafriyat işini yerel imkanlarla tamamlayarak, yolun yapım maliyetini düşürdüklerini kaydetti. Yolun toplam 20 bin YTL'ye mal olacağını vurgulayan Kaymakam Çorumluoğlu, kalan ödenekle diğer yolların yapılması için harekete geçtiklerini ifade etti.

Çorumluoğlu, "Yolların yapımı için yerel imkanlarımızı seferber ettik. Bu sayede, Güldüren-Hasanlar Beldesi yolunun yapımı için gönderilen 76 bin YTL ödenekle, hem bu yolu hem de Yenipınar-Simav, Beyköy-Simav yollarını yapacağız" diye konuştu.

Ödeneğin 25 bin YTL'sinin kış aylarında zaman zaman kapanan 2.5 kilometrelik Yenipınar-Simav yolunun stabilizasyon çalışmalarında kullanılacağını ifade eden Çorumluoğlu, çalışmaların devam ettiği her iki yolu kış gelmeden açmayı planladıklarını bildirdi.

Çorumluoğlu, kalan ödenekle Simav-Beyköy yolunun stabilize çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 12:52:54
Güncelleme :2 Ocak 2006 Pazartesi 16:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?