24
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

AKP'li vekiller halkla buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kütahya Milletvekilleri yaz çalışma programına  Kütahya'nın ilçe ve köylerinde devam ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin ardından 6 Eylül 2005 tarihine kadar 45 günlük çalışma programına başlayan Kütahya milletvekilleri, halkla bir araya gelip onların dertlerini dinliyor. Vekiller, Pazarlar'a bağlı  belde ve köyleri dolaştı. Pazarlar AKP İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda yaz çalışma programı hakkında bilgi veren Kütahya milletvekili Hasan Fehmi Kinay, ”Biz iktidara geleli iki buçuk yıl oldu. Bu geçen zaman içinde Pazarlar’ a ne gibi yatırımlar yaptık biz onları görmeye geldik. Kısaca yatırımları yerinde görmek ve dertlerinizi dinlemeye geldik. Bizim gezi sebebimiz budur.”  dedi. Daha sonra çarşıya inen milletvekilleri vatandaş ve esnafla sohbet etti. Milletvekilleri sünnet duğününe de katıldılar.

Toplantıya, AKP Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Alaettin Güven, Hüsnü Ordu, Abdullah Erdem Cantimur ve Pazarlar AKP İlçe Başkanı Celal Çelik katıldı. Milletvekilleri bir yıl boyunca TBMM‘inde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun da ilçede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekilleri belde ve köyleri de ziyaret edip buralarda halkla beraber oldular. Toplantılarda hükümetin çalışmaları hakkında halka bilgi veren vekiller köylülerin sorunlarını dinledi. Milletvekili Abdullah Erdem Çantimur, "Hükümet olarak ilk işimiz hortumları kesip Türkiye’yi yiyenlerden kurtararak ekonomiyi rahatlattık. 2003 yılında vergi gelirlerinin yüzde 140'ı faize gidiyordu. Şimdi vergi gelirlerinin yüzde 40'ı faize gidiyor. İnşallah bütün borçları ödeyip rahata kavuşacağız. Yanlış yapan mutlaka bedelini öder " diye konuştu"Türkiye’ nin en kötü yolları Kütahya’nın yolları bu yollar ne zaman yapılacak ?" diye halktan  gelen soruya, Cantimur  şöyle cevap verdi. "2003 yılında Kütahya’ ya yol için ayrılan ödenek 250 milyar, 2004 yılında ayrılan ödenek 2.5 trilyon ve 2005 yılında ayrılan toplam ödenek 4.5 trilyondur. Yani katlanarak artıyor en yakın zamanda Kütahya’nın tüm yol proplemler bitecek. Türkiye’ nin her yeri şantiye şeklinde olup Kütahya’da da dört yerde yol yapım çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, "AKP hükümeti içme suyu seferberliği başlatmıştır. İnşallah 2005 yılı sonuna kadar Kütahya’nın tüm köylerin içme suyu problemi çözülecek. Hüsnü Ordu, köylerin ihtiyaçları önemine göre, ilk önce içme suyu daha sonra kanalizasyon ve yol gelir "dedi.

Mustafa Bektaş - Kenthaber / Pazarlar
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 11:52:33
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 12:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?