29
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞAPHANE - KÜTAHYA

Çiftçiye ekipman desteği

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi (KKYDP) kapsamında haksahiplerine çapa motorları dağıtmak üzere geldiği Simav'da, Tarım İlMüdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.


Proje kapsamında 2008 yılında il merkezi ve 12 ilçesinde çiftçilere800 bin YTL değerinde çeşitli tarımsal alet ve ekipmanlarınıbakanlıktan sağlanan yüzde elli veya yüzde 75'i hibe kredisi olarakteslim ettiklerini anlatan Gencer, bu konuda aslan payının 325 bin YTLile Simav'a ait olmasının sevindirici olduğunu söyledi.Simav'ın proje yarışında diğer ilçelere örnek olacak şekilde ciddi birçalışma içerisinde bulunduğuna dikkat çeken Gencer, bu güne kadarilçede 45 çiftçiye KKYDP kapsamında 45 çapa motoru, 6 silaj makinesi, 2 süt sağım ünitesi, bir adet çayır biçme makinesi, iki adet balyamakinesi ile dört adet pülverizatörün yüzde 50 veya yüzde 75 hibedesteği ile teslim edildiğini bildirdi.


Kütahya il merkezi ve 12 ilçesinde tarım ile ilgili fırsatları çiftçilerin iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Gencer, buönemli fırsatların Tarım Bakanlığının yüzde 50 ve yüzde 75 hibedestekli Kırsal kalkınma Yatırımları Fonu ile Tarımsal İçerikli Avrupa Birliği Projeleri ve Tarımsal İçerikli Dünya Bankası proje destekleriolduğunu kaydetti.Simav'da çiftçilerin özellikle meyvecilik ve seracılık gibi konulardasöz sahibi olabileceğine dikkat çeken Gencer, iklim özellikleri vetoprak yapısı ile zengin jeotermal enerji kaynakları yönüyle Simav veçevresinin seracılık ve meyvecilik açısından oldukça verimli olduğunuve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu gibi konularda Tarım Bakanlığının hibe destekleri bulunduğunu hatırlatan Gencer, "Çiftçilerimiz her konuda bize danışabilir. Hem yapılacak üretimfaaliyetleri hem de bu faaliyetlerin finansal destekleri hususundaoluşan fırsatları birlikte değerlendirme fırsatı buluruz. Tarım il ve ilçe müdürlükleri olarak çiftçilerimize her konuda yardımcı olmayahazırız" dedi.
Bakanlığın gerçekleştirdiği projelerden çok sayıda çiftçininyararlanarak daha fazla tarım alanından sağlıklı ürünler elde edilmesini hedeflediklerini belirten Gencer, hak sahiplerine teslimettikleri tarım alet ve ekipmanlarının bu açıdan büyük önem taşıdığınadeğinerek," Teslim ettiğimiz 12 çapa makinesi hepinize hayırlı veuğurlu olsun. Bu alet ve ekipmanlarla bol ve sağlıklı ürünler eldeedersiniz inşallah" dedi.
Gencer, KKYDP'nin 2008 de olduğu gibi 2009yılında da devam edeceğini belirterek, tüm çiftçileri bu olanaklardanyararlanmaya davet etti.Simav İlçe Tarım Müdürlüğü hizmet binasının bahçesinde düzenlenen çapamotoru teslim törenine Simav Kaymakamı Rıza Dalan ve Tarım İlçe Müdürü Ali Ceylan ile birlikte hak sahibi çiftçiler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa İMAT IP: 88.249.85.xxx Tarih : 18.01.2009 16:30:13

bence güzel olmuş