24
Mayıs
2024
Cuma
ŞAPHANE - KÜTAHYA

Jeotermal sevinci

ŞAPHANE'DE 2 BİN 120 METRE DERİNLİKTE JEOTERMALLE SICAK TEMAS SAĞLANDI

Kütahya Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA)’nın bölgede bir süredir sürdürdüğü jeotermal enerji arama çalışmalarından olumlu sonuçlar alınmasının bölge halkını sevindirdiğini bildirdi.

MTA’nın ilçenin Karacaderbent mevkiinde sürdürdüğü jeotermal arama çalışmalarında 2 bin 123 metre derinlikte 160 derecelik sıcak su buharına ulaştığını anlatan Yeşildeniz, ekiplerin çalışmalara bir süre daha devam ederek 2 bin 500 metre derinliğine inmeyi planladıklarını söyledi. Elde edilecek enerji ile bölgede elektrik üretiminin planlandığını anlatan Yeşildeniz, çalışmaların olumlu şekilde sonuçlanması halinde Şaphane ilçesi ve çevresinin gelişiminin hızlanacağını kaydetti.

MTA’nın bölgede bir süredir sürdüğü sondaj çalışmalarının 3 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu anlatan Şaphane’nin MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, ilçesine katkılarından dolayı MTA ile AK Parti Hükümetine teşekkür ettiğini ve çalışmalardan da son derece mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

ŞAPHANE'DE 2 BİN 120 METRE DERİNLİKTE JEOTERMALLE SICAK TEMAS SAĞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 12:10:03
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:17:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?