24
Mayıs
2024
Cuma
ŞAPHANE - KÜTAHYA

Karamanca Simav’a bağlanmak istiyor

KARAMANCA BELDESİ SİMAV’A BAĞLANMAK İSTİYOR

Kütahya’nın Şaphane ilçesine bağlı bin 150 nüfuslu Karamanca beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Fevzi Doğan, ilçe değişikliği için 4 Eylül 2009 tarihinde başlattıkları sürecin sonuna geldiklerini ve Kütahya Valiliği İl İdare Kurulu kararı gereğince de 17 Ocak 2010 Pazar günü Simav’a geçme hususunda beldesinde referanduma gidileceğini bildirdi.

Karamanca’nın Şaphane'den ayrılarak Simav’a geçme hususunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fevzi Doğan, bu hususta talebin vatandaşlardan geldiğini ve ilçe değişikliğinde siyasi bir düşüncelerinin bulunmadığını sadece beldesinin gelişip kalkınmasının gündemde olduğunu söyledi. Vatandaşların tamamına yakın bir bölümünün bağlı bulundukları Şaphane ilçesinden yeterli hizmet alamadıklarını öne sürerek 15 kilometre mesafedeki Kütahya’nın en gelişmiş ilçelerinden birisi sayılan Simav’a geçmek için belediyeye istekte bulunduklarını anlatan Doğan, bu hususta 4 Eylül 2009’da Belediye Meclisi olarak oy birliğiyle aldıkları ilçe değişikli talebini Kütahya Valiliği'ne ileterek başlattıkları sürecin şimdi sonuna geldiklerini bildirdi.

Konuyla ilgili Kütahya Valiliği İl İdare Kurulu'ndan gelen 6 kişilik heyetin geçtiğimiz günlerde beldesinde yaptığı incelemel sonucu Valiliğe sundukları olumlu rapor üzerine İl İdare Kurulunun 17 Ocak 2010 Pazar günü Karamanca beldesinde referandum kararı aldığını dile getiren Belediye Başkanı Fevzi Doğan, karar doğrultusunda 766 seçmenin 17 Ocak 2010 Pazar günü sandık başına giderek Simav’a geçip geçmeme hususunda oy kullanacağını söyledi. Simav’a geçmek için referanduma katılan seçmenlerin geçerli oylarının yarıdan bir fazlasının bile yeteceğini ancak referandumda halkın büyük bir kısmının evet yönünde oy kullanacağını tahmin ettiğini ifade eden Doğan, beldesinde yaşayan vatandaşların büyük bir kısmının günlük gereksinimleri başta olmak üzere eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını Şaphane yerine yıllardır Simav’dan karşıladıklarını ve vatandaşların Simav’ı tercih etmeleriyle makus talihlerini yeneceklerine inandıklarını kaydetti.

Karamanca halkının Simav’ı tercih etmesi halinde Simav 21 olan belde sayısını 22’ye çıkarırken, Karamanca iki beldesinden birisini kaybetmiş olacak. Şaphane bu durum karşısında Üçbaş beldesiyle yetinmek zorunda kalacak.

Simav’a geçtikleri takdirde beldesinin kısa sürede gelişip kalkınacağına inandığını ve bu uğurda verdiği mücadelesini de sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Fevzi Doğan, 17 Ocak 2010 Pazar günü gerçekleşecek referandumda çıkacak her türlü sonuca razı olacağını ve halkın kararına saygı göstereceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:27:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 18:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET IP: 88.240.99.xxx Tarih : 24.01.2010 19:06:18

SAYIN EDİTÖR BENİM YORUMUM HABERDEKİ YANLIŞLIĞA DEĞİNMEK.YAZININ EN SONUNDAN BİR ÖNCEKİ PARAGRAFINDA'KARAMANCA İKİ BELDESİNDEN BİRİNİ KAYBEDECEK DİYE YAZILMIŞ.DOĞRUSU İSE ŞAPHANE İKİ BELDESİNDEN BİRİNİ OLMASI LAZIM.TEŞEKKÜRLER.