17
Mayıs
2024
Cuma
ŞAPHANE - KÜTAHYA

Şaphane'de kiraz ve vişne üreticileri yarıştı

Kütahya’nın Şaphane İlçesi’nde bu yıl 5.’si düzenlenen Kiraz ve Vişne Festivali’ne çiftçiler ilgi göstermedi. Üreticiyi teşvik etmek için düzenlenen En İyi Kiraz ve Vişne Yarışması’na 18 çiftçi katılırken, 6 kişiden oluşan jüri heyeti birinciyi belirlemekte zorlanmadı.
Festivalin açış konuşmasını yapan Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, ilçede bir önceki yıla göre rekoltede artış olduğunu belirterek, "Şaphane, Türkiye’nin en çok vişne ve kiraz yetiştiren yöreleri arasında yer alıyor. Bu yıl vişne ve kirazda rekoltenin yüksek olması üreticimizin yüzünü güldürdü" dedi.
’En İyi Kiraz’ dalında birinciliği Ahmet Demir, ikinciliği Sabri Daşar, üçüncülüğü de Hidayet Karakuş elde etti. Dereceye giren üreticilerin ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Yarışmada ayrıca ilk üçe giren üreticilere ödülün yanı sıra çeşitli hediyeler de verildi.
Festivale Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kütahya Valisi Osman Aydın, Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Sevim, İl Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, bazı daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
KÜTAHYA - İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2004 Pazartesi 08:32:21
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 14:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?