24
Mayıs
2024
Cuma
ŞAPHANE - KÜTAHYA

Şaphane’den AB'ye alüminyum sülfat

ŞAPHANE’DEN ALÜMİNYUM SÜLFAT İHRACATI

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde faaliyet gösteren Dostel Alüminyum Sülfat Sanayi, yurt dışına çeşitli kimyevi maddeler ihraç ederek, Türkiye’ye döviz kazandırıyor. 1970 yılından bu yana ilçe ekonomisine yön veren fabrikanın ürettiği ürünlerden alüminyum sülfat, kağıt imalatı ile su arıtma işlemlerinde, potasyum alüminyum sülfat ise tekstil, ilaç, kozmetik, gıda ve deri sanayinde kullanılıyor.

Fabrikanın yönetim kurulu üyesi olan Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, Suriye başta olmak üzere Avrupa Birliği üyesi ülkelerine önemli ölçüde ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi Yeşildeniz Türkiye’nin tükettiği alüminyum sülfat ve potasyum alüminyum sülfat ihtiyacının yüzde 60’nı Şaphane Dostel Alüminyum Sülfat Fabrikası tarafından karşılandığını kaydetti.

Yıllık 20 bin ton alüminyum sülfat ile 2 bin ton potasyum alüminyum sülfat üretiminin gerçekleştiği Türkiye’nin ilk ve tek Alüminyum Sülfat Fabrikası olan Şaphane Dostel Tesislerinde halen 10’u Mühendis olmak üzere 100 dolayında işçi çalışıyor.

ŞAPHANE’DEN ALÜMİNYUM SÜLFAT İHRACATI
ŞAPHANE’DEN ALÜMİNYUM SÜLFAT İHRACATI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 11:54:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 01:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?