18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitime büyük destek

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) önümüzdeki ders yılı için yeni bölümlerin ilave edildiği bildirildi. Yeni bölümlerle birlikte DPÜ Şaphane MYO'nun öğrenci sayısının 550'yi bulması bekleniyor. Eski DPÜ Şaphane MYO binası ise bundan böyle öğrenci yurdu olarak hizmet verecek.

DPÜ Şaphane MYO'nun önümüzdeki yıllarda daha iyi imkanlarla hizmet vermesi için vatandaşlar da ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Halkının çoğunluğu Almanya'da yaşayan Gaipler Köyü'nden hayırsever vatandaşlar, eğitime destek olmak için bir dizi çalışma yürütüyor. Gaipler Köyü Derneği'nin köyde yaptırdığı modern öğrenci yurdunun DPÜ Şaphane MYO'ya hizmet vermesi gündeme geldi. Gaipler Köyü sakinleri bu modern yurdu Şaphane MYO hizmetine sunmak istiyor.

Öte yandan, Gaipler Köyü'nün Şaphane ilçe merkezine uzaklığının 8 kilometre olduğu belirtildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Gaipler Köyü Muhtarı Fevzi Öztürk, "Bizim köyümüz en modern köylerden biri. İlçemizdeki üniversite her zaman ilçeye değil, çevresine de faydalı olmalı. Köyümüzün bu modern yurdunu üniversiteye vermeyi görev bildik. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 12:34:41
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 13:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?