23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Çiftliğini eğitimin hizmetine sundu

Kütahya'nın Şaphane İlçesi'nde, sanayici ve iş adamı Hasan Emet, ilçe merkezi girişindeki tesislerini Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Şaphane Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Modern tarıma dayalı olarak inşa ettirdiği tesisleri, öğrencilerin derslerinde pratik yapmaları için açabileceğini ifade eden Emet, "Ben ilkokul mezunuyum ama pek çok mühendise sanayi mamulü ve fikir üretirim. İnsan ancak kendisini yetiştirebilir. Üretime katkısı olan insanların ufuklarının açık olduğuna inanırım" dedi.

DPÜ Şaphane Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci sayısının artmasından memnuniyet duyduğunu belirten Emet, "Ben bir müteşebbis olarak üniversitemizle ilgilenmek, orada öğrenim gören öğrencilerimize yardımcı olmak isterim. Modern çiftliği andıran tesislerimden öğrencilerin de faydalanmasını, buralarda inceleme yapmalarını ve kafalarını dinlemelerini, burada ders çalışacak ortam meydana getirilmesini istiyorum. Tesislerimde paulowinya gibi dünyada pek bilinmeyen bitki türlerini yetiştiriyoruz. Tesislerde sulu tarım da yapılıyor. Bunun yanı sıra plan ve sipariş üzerine makine de imal ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 11:29:53
Güncelleme :2 Aralık 2005 Cuma 14:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit karaefe IP: 62.29.118.xxx Tarih : 16.10.2005 16:51:19
Valla Hasan abinin orada ne yapmaya çalıştığını çok merak etmişimdir.İnşallah şaphane için güzel şeyler yapar.