18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Başkandan yatırımcıya davet

Kütahya'nın Simav Ticaret ve Sanayi Odası, 350 metrekarelik yeni hizmet binasına kavuştu. Birinci katında idari birimler, ikinci katında çok maksatlı toplantı salonu ile sosyal tesislerin yer aldığı iki katlı yeni hizmet binası törenle açıldı.

Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, "Buradan ilan ediyorum. Simav Eynal Kaplıcaları'nı özel sektöre açtık. Termal turizm alanında yatırım yapmak isteyenler bize gelsin. Belediyenin her tür imkanlarını seferber etmeye hazırım. Ayrıca Simav'ın ekonomik kurtuluşu olarak gördüğümüz Organize Sera Bölgesi içinde her tür alt yapı hizmetlerini tamamladık. Yatırım için gelenlere, belediye olarak her türlü kolaylığı göstermeye hazırız. Kaplıca bölgesinde 4 yıldızlı otel ile kür merkezi yapmak isteyenleri Simav'a bekliyoruz. Gözü kara, gönlü zengin bir belediye başkanı olarak yatırımcıları Simav'a davet ediyorum. Belediye emirlerindedir" dedi.

Törende Simav-Kütahya karayolunun bir an önce standart hale getirilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Cantimur ise Afyon, Uşak ve Kütahya illerinin ortak kullanımına açık Kütahya'nın Altıntaş ilçesi yakınlarında açılması planlanan hava alanının bölgeye büyük bir canlılık getireceğini bildirdi. Cantimur, "Simav elinde bulundurduğu termal zenginlikleri iyi değerlendirdiği takdirde kısa sürede Türkiye'ye örnek teşkil edebilecek bir yapıya sahip ender ilçelerimizden birisidir. Şimdi müteşebbis bir ruha sahip Simavlı tüccar ve sanayicinin yeni teşvik yasasından da yararlanarak, ilçeye büyük yatırımlar kazandıracağına yürekten inanıyorum. Bizler de kendilerine her konuda yardıma hazırız" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Sanayi Odaları Konsey Başkanı Nafi Güral da, "Simav sahip olduğu doğal kaynaklarını turizm, tarım ve hayvancılık alanında iyi değerlendirirse kısa sürede kalkınmış bir ilçe haline gelir. Burada bulunan iş adamlarına sesleniyorum. Termal turizm başta olmak üzere sera, tarım ve hayvancılık alanında yatırımlar yapın. Ben de her zaman sizin yanınızda olacağım. Bu tür yatırımları yerinde görmek için gerekirse sizi yabancı ülkelere bile götürebilirim" dedi.

Kütahya Valisi Osman Aydın ise "Devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinin sergilendiği Simav'da vatandaşlar arasında gördüğüm birlik beraberlik ve dayanışma beni her zaman duygulandırıyor. Simav'ın kabuğunu kısa sürede kıracağına yürekten inanıyorum. Yeni hizmet binasının Simav'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek, milletvekilleri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir ile birlikte kurdeleyi kesti.

Açılışa, Simav Kaymakamı Günay Özdemir, Uşak, Gediz, Tavşanlı ve Manisa'nın Demirci ilçesi Ticaret ve Sanayi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 18:08:47
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 18:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yılmaz acar IP: 85.99.91.xxx Tarih : 12.08.2005 10:04:01
simavın gelişmesi için yapılanlar memnunluk verci. ama milletvekillerinin gayretlerini yetersiz görüyorum. milletvekillerini gayri ciddi olarak görüyorum.