24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Jeotermal ağına 1.5 trilyon liralık yatırım

Kütahya'nın Simav İlçe Belediye Başkanı Rıza Özdemir, jeotermal enerjiyle ısınmada yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak ve jeotermal ağını genişletmek amacıyla ilçe merkezi ve Eynal Kaplıcaları'nda 9 ayda yaklaşık 1.5 trilyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Jeotermal enerjiyle ısınmada yaşanan problemleri bir daha yaşamamak için sistem üzerinde bazı iyileştirme ve onarım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Özdemir, abonelerin artık ısınma sıkıntısı çekmeyeceğini söyledi. Eynal Kaplıcaları'ndan gelen sıcak suyun ilçe merkezindeki soğuk suyla birleşerek evlere dağıtımı yapılan eşanjör merkezinde önemli değişikliklere gittiklerini belirten Özdemir, "Yeni sistem sayesinde eşanjörün birinde arıza meydana gelse abonelerimiz bundan hiç etkilenmeyecekler. Diğer eşanjörlerimiz hemen otomatik olarak devreye girecek. Ayrıca kirlenen eşanjörlerimizin temizlenmesi sırasında ısıyı bir süre kesmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu tür ısı kesilmeleri yaşanmayacak. Simavlı bundan böyle kesintisiz ısınacak" dedi.

Çalışmalarda yılbaşından bu yana yaklaşık 1.5 trilyon lira harcama yapıldığını anlatan Özdemir, "Ayrıca Tabakhane, Yenimahalle ve bazı cadde ve sokaklarda yer altına yeni borular döşedik. Döşenen bu borular sayesinde abone sayımızı da hızla artırıyoruz. Gayemiz 8 bini bulan konutların tamamını jeotermal enerjiyle ısıtmak. Yatırımlarımızı buna göre planladık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2005 Cumartesi 13:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?