18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Jeotermal projesine büyük övgü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konsey Başkanı ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, ekonomik yönden Kütahya'yı güzel günlerin beklediğini bildirdi.

Kütahya Ticaret Borsası ile Simav, Gediz ve Tavşanlı ticaret ve sanayi odaları başkanlarıyla yapılan aylık istişare toplantısında konuşan Güral, "Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle Türkiye'nin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kütahya, son olarak teşvikli iller kapsamına alınmasının ardından yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi. Kütahya merkez ve ilçelerinde teşvik kanunundan yararlanmak isteyen çok sayıda yatırımcı, bugünlerde sürekli kapımızı çalıyor ve bizlerden yardım talebinde bulunuyor. Kütahya bu gelişmelerden elbette olumlu bir şekilde etkilenecek" dedi.

Jeotermal enerjisi ve tabii güzellikleriyle Simav ve Gediz ile maden zengini Tavşanlı'nın yatırım yapmak isteyenler için ayrı bir cazibe merkezi olduğunu hatırlatan Güral, "Simav ve Gediz, organik tarımı ön planda tutan yatırımlara ağırlık verdikleri takdirde, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin önemli yatırım merkezleri haline gelecek. Simav ayrıca jeotermal enerjisiyle yakında elektrik üretimine başlayarak, aynen merkezi ısıtmada olduğu gibi Türkiye'ye örnek olacak yeni bir proje peşinde. Tüm bu durumlar bizleri sevindiriyor" diye konuştu..

Toplantıda oda başkanları söz alarak, bölgeleriyle ilgili ekonomik gelişmeleri anlattı.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 12:33:19
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 14:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?