18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Organik seracılık için kollar sıvandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde jeotermal enerjiden yararlanarak klasik yöntemlerle seracılık yapan üreticiler, şimdide organik seracılık yapmak için kolları sıvadı. Simav 4 Eylül Tarımsal Kooperatifi Başkanı Bekir Kurt, "75 üyeli kooperatifimizin ortakları organik seracılık yapmak istiyor" dedi.

Organik seracılık için Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Tuncay Demiral'ı üyelerini bilgilendirmek ve teknik danışmanlık yapması için ilçeye davet ettiklerini bildiren Kurt, "Organik sera için üyelerimiz hazır. Tek eksiğimiz teknik danışmanlık. Bu hizmeti de Bey-Tarım gibi Türkiye'de ün yapmış bir şirket üstleniyor. Şimdi bize düşen seralarımızı hızla organik seralara dönüştürmek.

Hocamızın anlattığına göre organik sera sayesinde üreticimiz yüzde 30 daha fazla ürün elde edeceği gibi ürünlerinin pazarlanmasında da hiçbir sorun yaşamayacak. Organik seralarda yetişen ürünlerimizi Avrupa Birliği üyesi ülkelere anında ihraç edebileceğiz. İlçe genelinde 200 dekar civarında olan klasik seralarımızı üç yıl içinde organik seraya dönüştürmeye karar verdik.

Bunun yanında Eynal Bölgesi'nde belediyenin seracılara tahsis ettiği bin dekar civarındaki araziye de vatandaşlar hemen organik sera kurmaya hazırlanıyor. Bin 500 dekarlık Organize Sera Bölgesi'ne de kısa sürede organik seralar kurulacağını umut ediyorum. Organik sera sayesinde Simav tam bir sera bölgesi olacak. Hem ortaklarımız kazanacak.

Hem de Simav ekonomisine büyük bir canlılık ve hareket gelecek. Bu sayede ilçede hüküm süren işsizlik sorununun da ortadan kalkmasına büyük katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 12:20:19
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 12:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?