18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pancar üreticilerinde kuraklık endişesi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yaz mevsiminin kurak geçmesi pancar üreticilerini endişelendirdi.

İlçe merkezi ile bir çok köyde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılmış derin su kuyusu ile sulama kanalları bulunmadığı için mahsullerini istedikleri zaman sulayamadıklarından yakınan üreticiler, bu durumda yağmur beklemekten başka çareleri kalmadığını söyledi.

Simavlı pancar üreticileri, "Devlet başka yerlerde olduğu gibi Simav Ovası'nın tamamına derin su kuyuları açmalı ve sulama kanalları yapmalı. O zaman mahsullerimizi istediğimiz zaman sulayabiliriz. Oysa bizler mahsullerimizi çoğu zaman çay ve derelerde biriken sularla sulayabiliyoruz. İmkanı olan arkadaşlarımız tarlasına kuyu kazdırıp, mahsulünü sularken çoğu üreticinin yağmur beklemekten başka çaresi kalmıyor" dedi.

Simav ve köylerinde bu yıl yaklaşık 6 bin 300 dekar araziye ekim yapan pancar üreticileri, bu günlerde yeterli miktarda yağmur düşmemesi halinde 15 bin ton civarında beklenen rekoltenin çok düşük çıkmasından endişe duyduklarını ve zarara uğrayacaklarını dile getirdi.

Simavlı pancar üreticisi İsmail Kazak (65), "Devlet, biz üreticileri düşünmek zorunda. Su meselesine çözüm bulması gerek. Pancar başta olmak üzere diğer mahsullerimizin su ihtiyacı için yaz mevsiminde yağmur beklemekten usandık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:56:47
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 12:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?