15
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yatırımlar hız kazandı

Teşvik kapsamındaki 49 ilden birisi olan Kütahya'da cazip imkanlar sayesinde yatırımlar hız kazandı. Teşvikler kapsamında Simav ilçesi'nde açılan ilk yatırım büyük ilgi görüyor. İzmirli işadamı Samet Allıtekin tarafından Kuşu Beldesi'nde açılan tekstil atölyesinde şimdilik 78 bayan istihdam edildi.

Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, "yaklaşık 7 bin nüfuslu beldemiz büyük bir iş imkanına kavuştu. Ben geldiğimde işsize iş olacağım sözünü vermiştim. Açılan bu fabrikamızda şimdilik 78 bayan iş imkanına kavuştu. kasabamızın düğün salonu bundan sonra büyük bir tekstil atölyesi oldu. Bu da belde halkımızı çok memnun etti. Şimdi oynamanın zamanı değil çalışma zamanıdır. 78 genç kızımız iş imkanına kavuştu. Sosyal güvencesi oldu. Bu da bizi mutlu ediyor. 3 farklı firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. O firmalar da iş yeri açmak istiyor. Onlara da Belediye başkanı olarak elimden gelen her türlü desteği vereceğim. İş yeri temini su, elektrik konusunda yardımcı olacağım. Bu işyeri İşsiz insanların umutsuzluğunu umutlandıracaktır" dedi.

Fabrika sahibi İş Adamı Samet Allıtekin'de " Kuşu belediye başkanı Sayın Halil Ergenç ve belde halkının ilgi ve desteği nedeniyle bu yatırıma giriştim. Tekstil ülkemiz için önemli bir sektör. Bölgede Teşvik ve bol işgücü yatırımı cazip kılıyor. Fabrikamız 900 metre kare kapalı alan üzerinde kurulu. Hazır giyim üretilecek fabrikamızda aynı anda 78 kişi çalışıyor. Halkın desteği devam etmesi durumunda yeni yatırımlar yapacağız" dedi.

Kuşu tekstil Üretim Müdürü Ahmet Aydın,"78 kişilik atölye açtık. Bu sayıyı 150 kişiye çıkarmayı düşünüyoruz. Şu anda asker üniforması dikiyoruz. Yurtdışına İhracat yapmaya da hazırız. Ayrıca Kuşu beldesinde destek ve dayanışma bulduk" dedi. Kemal tekin/simav



Kemal Tekin - Kenthaber / Simav
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 15:08:49
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 14:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?