3
Mayıs
2024
Cuma
SİMAV - KÜTAHYA

Nurullah Koyuncuoğlu


Kütahya’nın Simav İlçesi’ne 2 cami ve 2 okul yaptıran hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu, şimdi de tam teşekküllü bir hastane yaptıracak.

Nurullah Koyuncuoğlu, tam teşekküllü bir hastane yaptırmayı her zaman gönlünden geçirdiğini, ancak eğitim yatırımları öncelikli olduğu için bu isteğini bugüne kadar gerçekleştiremediğini söyledi. İlçe merkezine hastane yaptırma isteğini bir sergi açılışında Kaymakam Günay Özdemir’e aktaran hayırsever işadamı, olumlu cevap alınca harekete geçip 100 yataklı 3 katlı tam teşekküllü hastane için proje arayışına girdi.

Bedeli ne olursa olsun tam teşekküllü bir hastane yaptırmayı kafasına koyduğunu ifade eden Koyuncuoğlu, "Memleketimde kazandığım paraları kendi insanımın hizmetine sunmayı seviyorum. Bu bana zevk ve şevk veriyor" dedi.

Kaymakamı Özdemir, Koyuncuoğlu’nun bu davranışını takdir ettiklerini söyledi.

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu’nun dev spor kompleksi öğretmensizlik yüzünden atıl vaziyette duruyor.

Hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu tarafından yaptırılan dev spor kompleksine aylardır bir beden eğitimi öğretmeni atanmaması tepkilere sebep oluyor. 400 metrekare kapalı alana yapılan spor kompleksine öğretmen tayin edilmediği için dersler de boş geçiyor.
Öğrenci velileri, "Hayırsever işadamının buraya dev bir spor kompleksi yapması bizleri çok sevindirdi. Ancak, okulda beden eğitimi öğretmeni olmadığı için bu kompleks bir işe yaramıyor. Okula biran önce beden eğitimi öğretmeni tayin edilmesini istiyoruz" dediler.
Yusuf Koyuncuoğlu İlköğretim Okulu’nda 650 öğrenci eğitim görüyor.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar